Dochter Marina Wally: “Papa krijgt een witte kist en een gouden lijkwagen”

Archieffoto. Foto: fvv

Zelzate -

Een groot artiest verdient een groots afscheid. Zaterdag vindt de begrafenis van Eddy Wally plaats op de Grote Markt van Zelzate, inclusief groot scherm voor zijn fans. Eddy’s dochter Marina bereidt intussen de uitvaart voor, zoals haar vader het gewild zou hebben.

Met de titel van ereburger en een eigen museum is Eddy Wally zowat de bekendste inwoner van Zelzate. De charmezanger Eddy Wally overleed er ook, in het woon- en zorgcentrum Zilverbos in de Jozef Chalmetlaan. Hij verbleef in het rusthuis sinds 2011, nadat hij door een beroerte deels verlamd raakte. The Voice of Europe krijgt op zaterdag 13 februari op 11 uur een uitvaart in de parochiekerk Sint-Laurentius op de Grote Markt. De kanaalgemeente verwacht veel volk en neemt nu al maatregelen om een deel van de Markt dan verkeersvrij te maken. Er komt ook een groot scherm buiten de kerk waarop mensen die niet meer binnen kunnen de uitvaart toch nog kunnen volgen.

Vanaf vandaag (maandag) om 9 uur kunnen Eddy’s fans en vrienden een rouwregister tekenen in het gemeentehuis, waar een speciaal hoekje met enkele foto's is ingericht.

Gisteren koos dochter Marina in het uitvaartcentrum een mooie witte kist voor haar vader. Het stoffelijk overschot van Eddy Wally zal zaterdag vervoerd worden in een nagelnieuwe gouden lijkwagen. “Dat was de wens van papa. Ook zijn oogappel en kleinkind Vanessa, die nu vier maand zwanger is, zal wit dragen. Pa zal nadien bijgezet worden in het graf bij ons ma”, zegt Marina. Eddy’s zerk staat al klaar op de Zelzaatse begraafplaats en is ontworpen voor Eddy met de nodige sterren en glitterkeuren. Sinds oktober 2012 rust ook zijn Mariëtje er.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees