Voetbal3de Klasse Btempo overijse 0 - kvk tienen 1 - Gretig Tienen ontfutselt Overijse kostbare punten

“Ik kijk nu wel naar beneden”

“Ik kijk nu wel naar beneden”

Daimy Deflem tracht drie Tiense verdedigers te verschalken. Foto: Vel

Overijse -

Tienen had aan een doelpunt van Carton halfweg de eerste helft voldoende om Tempo Overijse drie kostbare punten te ontfutselen. “Tienen was scherper en gretiger dan wij”, zei de coach van Overijse, Tom De Cock.

Tempo Overijse begon tegen Tienen aan een belangrijk drieluik, maar de thuisploeg kon niet overtuigen en verloor met het kleinste verschil. “Het was niet goed”, gaf trainer Tom De Cock toe.

De beslissende 0-1 was bovendien te vermijden, maar de jonge doelman Jens Verleysen ging in de fout.

“Het tegendoelpunt is een bal om te lachen, die bal wordt getrapt vanop zestien meter en die bal gaat binnen. Meer heb ik daar niet over te zeggen”, zegt een zuchtende De Cock.

“Het was hoe dan ook niet goed genoeg. We hebben niet goed gevoetbald, ondanks het feit dat er ruimtes waren en we daar ook de aandacht op hebben gelegd. Er werden te weinig oplossingen gegeven in balbezit en in balverlies moeten we toegeven dat Tienen gewoon scherper en gretiger was dan wij.”

“Voor hetzelfde geld gaat die bal van Kaya Buyuk op de lat of die van Jeroen Steenwegen op de paal wel binnen op het einde. Dat is dan typisch voor een ploeg die even in een dipje zit, want we verdienden dat doelpunt”, stelt de Overijse-coach.

“We mogen nu niet panikeren, ook al zijn ze het in Overijse de voorbije jaren gewoon geworden om veel te winnen. Ik hoop dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt, beseft dat we een reeks hoger zitten en dat we voor de winterstop misschien boven onze stand hebben geleefd.”

“Ik ben eerlijk en kijk nu wel naar beneden, de doelstelling was om een rustig seizoen te draaien en ons probleemloos te redden. Tot voor twee weken waren we op schema. Ik zeg niet dat het slecht is, maar het is wel zo dat de volgende twee wedstrijden heel belangrijk worden”, besluit De Cock.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio