-

Lefevere niet mals: “Dat ze in Qatar hun koers beter organiseren”

Lefevere niet mals: “Dat ze in Qatar hun koers beter organiseren”

Foto: Belga

“Etixx-Quick Step toonde een gebrek aan discipline en respect. Na de wedstrijd én in het hotel. Dat was al enkele jaren aan de gang. Daarom hebben we hen niet uitgenodigd.” In niet mis te verstane bewoordingen heeft de lokale sjeik Al Thani uitgelegd waarom Etixx-Quick Step vandaag niet start in de Ronde van Qatar. Vrij vertaald: renners en entourage hebben zich de voorbije jaren misdragen. Patrick Lefevere ontkent: “Dat ze hun koers beter organiseren.”

 

Wielrennen op Sportwereld.be

 

Patrick Lefevere verslikte zich gisteren danig in zijn koffie toen hem de boodschap vanuit Qatar bereikte. “Ik weet niet wat die sjeik bezielt”, foetert Lefevere die erbij blijft dat de afwezigheid van zijn ploeg wél een sportieve reden heeft.

“We wilden Kittel na zijn moeilijk jaar en Boonen na zijn schedelbreuk niet onmiddellijk naar de drukte van Qatar sturen”, zegt hij. En over het gebrek aan respect: “Dat ze eerst eens orde op zaken stellen in hun eigen organisatie. Of vinden jullie het normaal dat de renners zich na de rit op straat moeten omkleden? Al jaren vragen wij om een tentje om een beetje beschutting te hebben. Maar telkens opnieuw staan de renners daar in hun bloot gat voor het hele publiek. Dat is het probleem. Net zoals ik het niet meer dan normaal vind dat een renner zich eerst even wil verfrissen voor hij naar het podium gaat. En ja, er is daar vorig jaar een feestje geweest. Maar om dat nu zo erg te vinden?”

Nog dit: voor de organisatie is dit geen permanente maatregel. Volgend jaar zal Etixx-Quick Step weer uitgenodigd worden. Maar of Lefevere zijn ploeg dan nog wil laten gaan? “Dat zullen we dan wel zien. Ik wil er ook niet meer woorden aan vuilmaken dan nodig.”

Corrigeer