Het verleden waar Aisha ('The Sky is the Limit') niet aan herinnerd wil worden

Het verleden waar Aisha ('The Sky is the Limit') niet aan herinnerd wil worden

Aisha in 2006 en Aisha vandaag met Philip Cracco. Foto: rr

Aisha Van Zele, de flamboyante partner van zakenman Philip Cracco (53) uit het populaire VIER-programma ‘The Sky is the Limit’, kwam enkele jaren geleden nog in het nieuws om heel andere redenen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd ze als kandidate van allochtone afkomst verkozen voor het Vlaams Belang.

“Aisha was gefascineerd door Filip Dewinter”, vertelt Werner Marginet, vandaag nog steeds fractieleider voor het Vlaams Belang in Lokeren. “Ze wou hem graag ontmoeten, en dus zijn we met zijn drieën gaan eten. Ze twijfelde vanwege haar huidskleur eerst om op te komen. Maar uiteindelijk ging ze toch op de lijst staan, en werd ze verkozen.”

Aisha, toen 22 jaar oud, pleitte onder andere voor een avondklok in Lokeren. “Jongeren onder de zestien mogen na 22 uur niet meer buitenkomen zonder begeleiding’’, klonk het toen fel.

Een krantenknipsel uit 2006:

“Het was een heel sympathiek meisje”, vertelt Marginet, “maar the sky was toen al de limit voor haar. De gemeenteraad was te klein voor haar en het ging haar niet snel genoeg.”

Na een jaar zocht ze toenadering tot Lijst Dedecker, dat toen op zijn hoogtepunt zat. “Ze verliet onze fractie, maar uiteindelijk kwam het niet tot een overstap en ging ze als onafhankelijke zetelen. Vanaf toen gaf ze meestal verstek. Zo heeft ze de termijn uitgedaan, om daarna uit de politiek te verdwijnen.”

“Echt ruzie hebben we nooit gehad. Ik blijf het een sympathiek meisje vinden. En nu heeft ze echt het leven waar ze van droomde. Toen ik de eerste beelden van haar in The Sky is the Limit zag, wist ik meteen: ze heeft gevonden wat ze zocht.”

Aisha zelf wil het niet meer hebben over haar politieke verleden. “Ik wil niet dat daar nog over gesproken wordt", was de afgemeten reactie toen we haar contacteerden.

Corrigeer

MEER NIEUWS