Onderzoek naar aanrijding Paméla (24) stopgezet “wegens onvoldoende bewijzen”

Onderzoek naar aanrijding Paméla (24) stopgezet “wegens onvoldoende bewijzen”

Foto: rr

Ben-Ahin / Huy / Tihange -

Het onderzoek naar de aanrijding van Paméla Bosmans is stopgezet wegens een gebrek aan bewijzen en nieuwe elementen. Dat meldt Sud Info. De 24-jarige vrouw werd eind december bebloed en zwaargewond gevonden op een voetpad in Hoei. De politie kon aantonen dat Paméla werd aangereden, maar een dader kon niet geïdentificeerd worden.

“We hebben het gevoel al het mogelijke gedaan te hebben om de zaak op te lossen”, zegt commissaris Degrange van de politie van Hoei. “Zonder concrete bewijzen of nieuwe elementen kunnen we echter niets meer doen.”

Aanrijding

Het onderzoek werd iets meer dan een maand geleden geopend nadat de 24-jarige Paméla Bosmans op 21 december ernstig gewond werd teruggevonden op straat in Hoei.

Was er sprake van kwaad opzet? Was ze slachtoffer geworden van een verkeersongeval met vluchtmisdrijf? Werd ze aangevallen? De familie en de politie stonden voor een groot raadsel.

Midden januari kon de politie formeel bevestigen dat Paméla slachtoffer was geworden van een verkeersongeval. “We kunnen de theorie van agressie volledig uitsluiten. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurd is, maar we weten wel bijna zeker wie de dader is en welk voertuig dit ongeval veroorzaakt heeft”, zei commissaris Degrange toen in de kranten van Sudpresse.

Geen bewijs

Een verkeersexpert moest verder onderzoek doen naar het voertuig dat het ongeval, al dan niet met opzettelijk vluchtmisdrijf, veroorzaakt had. De betrokken auto bleek een witte Citroën C3 te zijn. De eigenares van de wagen werd verhoord, en weer vrijgelaten.

“Er is geen DNA of ander bewijs gevonden dat nieuwe elementen aanbracht in de zaak”, klinkt het. “We kunnen de eigenares niets ten laste leggen zonder concreet bewijs. Bovendien verklaarde ze zelf geen harde klap gevoeld of gehoord te hebben.”

Daardoor is het onderzoek vastgelopen en stopgezet. Zonder bewijzen, getuigenissen of een concrete piste kan de politie niets doen. “Maar wanneer er een nieuw element opduikt, hoe klein ook, wordt het onderzoek heropend.”

Corrigeer

NIEUWS