Veroordeelde kruimeldief wacht assisenproces voor roofmoord

Veroordeelde kruimeldief wacht assisenproces voor roofmoord
Leuven -

Voor een reeks kruimeldiefstallen werd Sven R. woensdag door de correctionele rechtbank van Leuven bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar. Ook raakte bekend dat de 21-jarige man uit het Leuvense op 2 mei voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven verschijnt op beschuldiging van roofmoord.

Sven R., die opgesloten zit in de gevangenis van Leuven, was lid van een zevenkoppige bende die in het najaar van 2013 de Leuvense regio teisterde met inbraken, autodiefstallen en brandstichting. Het aandeel van R. was eerder klein. In oktober en november 2013 ontvreemdde hij in Leuven werkgerief, geld, kledingstukken en een computerspel bij particulieren, in kledingwinkels en in een eethuisje.

Kopstuk Gregory G. (20) uit Rotselaar werd bij verstek veroordeeld tot veertig maanden cel. Zijn kompanen Michael V.N. (22) uit Aarschot, Lawrence B. (20) en Vinny M. (23) kregen bij verstek respectievelijk dertig maanden, twee jaar en achttien maanden cel. Twee andere leden van de dievenbende kwamen weg met een werkstraf.

Roofmoord

Sven R. pleegde enkele weken na deze feiten een nieuwe diefstal met fatale gevolgen. Op 12 december 2013 drong hij in de Leuvense deelgemeente Heverlee de woning binnen van een 86-jarige vrouw. In de slaapkamer kwam het tot een confrontatie, waarbij hij de bejaarde met slagen om het leven zou hebben gebracht. Bij beschikking van de eerste voorzitter van het hof van beroep in Brussel staat R. vanaf 2 mei voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant terecht voor roofmoord.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees