Abdoulay Diaby: “Ik ben de beste spits van Club Brugge”

Abdoulay Diaby: “Ik ben de beste spits van Club Brugge”

Abdoulay Diaby blaakt van het zelfvertrouwen: “Mag een topscorer niet zeggen dat hij een belangrijke speler is?” Foto: Simon Mouton

Drie goals en twee assists na Nieuwjaar, een basisplaats op zijn favoriete positie als diepe spits en gisteren op de open training eindelijk bejubeld door zijn eigen fans. Abdoulay Diaby (24) beleeft hoogdagen bij Club Brugge. Nochtans werd hij niet zolang geleden nog uitgefloten door de Brugse aanhang.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Abdoulay Diaby is dé man van het moment bij Club Brugge. En dat zie je aan hem. Bij ons interview gisteren wandelde hij de persruimte binnen met een modieus lederen jasje nonchalant over de schouders, een fruittaartje — zijn welverdiende dessertje — in de hand en een aura van onoverwinnelijkheid over zich heen.

Door jouw goede vorm lijk je nu plots de topkandidaat om topschutter van de Belgische competitie te worden.

“Ik heb daar zeker de kwaliteiten voor. Vooral nu ik als diepe spits mag spelen, zijn mijn kansen gestegen. Ik speelde dit seizoen door omstandigheden al vaak op de flank, maar ben centraal op m’n best. Maar goed, ik ben niet de enige die daar wil staan. Dan moet de beste maar spelen.”

De beste moet spelen, zeg je. Is dat Abdoulay Diaby?

“Pardon?” (lacht en koopt tijd om na te denken over zijn antwoord)

Of jij de beste spits bent van Club Brugge?

“Dat is aan jullie om te zeggen. Ik heb mijn mening. (twijfelt en zegt het dan toch) In mijn ogen ben ik de beste, maar het is aan de coach om te beslissen.” (grijnst)

Moet volgens jou de beste áltijd spelen? Nu zit je in een rotatiesysteem met Jelle Vossen.

“Ik respecteer het rotatiesysteem van de coach. Maar ik wil liefst alle wedstrijden spelen. Het is voor een aanvaller makkelijker om in het ritme te komen als je elke wedstrijd in de ploeg staat. Maar ik begrijp waarom de coach het op deze manier doet. Hij wil vermijden dat de vermoeidheid net als vorig jaar te groot is in de play-offs.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.