Ex-parlementslid Minneke De Ridder wegens huurachterstand uit huis gezet

Van N-VA-babe tot dakloze moeder

Van N-VA-babe tot dakloze moeder

Minneke De Ridder bij haar eedaflegging in het parlement in 2010 (links), en vandaag, in een bouwvallige chalet (rechts). Foto: DBA

In 2010 was ze nog ‘N-VA-babe’. Jong, mooi en net verkozen in het parlement. Zes jaar later zit Minneke De Ridder (35) compleet aan de grond. Uit haar huis gezet, met enkel een leefloon en twee tienerzonen om te onderhouden. Hoe is het zover kunnen komen? “Het leven is hard, én duur.”

Een bouwvallige chalet in de bossen van Ranst, in de provincie Antwerpen. De aardeweg ernaartoe is nauwelijks begaanbaar door de modder en de plassen. Binnen ­sijpelt in een hoek de regen door het plafond. Verwarming komt van een ouderwetse houtkachel. Daarop staan twee grote potten water te dampen, om straks een warm bad te kunnen nemen.

De levensomstandigheden kunnen nauwelijks primitiever. Toch woont hier iemand die zes jaar ­geleden nog als een ster in het parlement werd binnengehaald. ­Minneke De Ridder behoorde samen met Kim Geybels en Nadia Sminate tot de “babes” die N-VA sexy zouden maken. Dat was in 2010 en N-VA had een onverwacht grote overwinning behaald.

Geybels als De ­Ridder zijn beiden uit het parlement verdwenen. Alleen Nadia Sminate houdt stand, intussen zelfs als burgemeester van Londerzeel. Voor De Ridder is de overwinningsroes van toen een heel verre herinnering.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees