Man (45) ontsnapt uit psychiatrie en verwondt vijf vrouwen

Heusden-Zolder - De man die donderdagochtend uit de PAAZ-afdeling (Psychiatrische Afdeling in een Algemeen Ziekenhuis) van het Sint-Franciscusziekenhuis ontsnapte en nadien de buurt terroriseerde, is een man van 45 jaar. Dat meldt het parket van Limburg. Hij sloeg in een woning twee vrouwen in elkaar, stal nadien twee voertuigen en crashte uiteindelijk in de Kolderstraat in Houthalen-Helchteren. Daar kon de politie de dolleman in de boeien slaan.

De politie van Heusden-Zolder kreeg donderdag kort voor 8.30 uur een dringende oproep voor een woning in de Dennenweg. Blijkbaar was een man, die eerder op de dag op de PAAZ-afdeling was opgenomen, het huis binnengedrongen. In de woning had hij drie mensen verwond. Een 77-jarige lichtgewonde vrouw kon de hulpdiensten alarmeren. De 49-jarige mindervalide dochter en een 54-jarige vrouw die ook in het huis aanwezig was, hadden zware verwondingen opgelopen. Volgens het parket moet onderzoek uitwijzen op welke manier de vrouwen verwond werden.

Tijdens zijn vlucht had de man verderop een eerste wagen, een Ford, gestolen. Met dit voertuig belandde hij in de Koolmijnlaan in een gracht. Vervolgens beschadigde hij met een voorwerp twee wagens.

Auto gestolen

Op het nabijgelegen bedrijventerrein kon hij een Nissan voertuig stelen. Bij deze diefstal liep een vrouw lichte letsels op, toen zij achter de verdachte wilde aanlopen.
Met de gestolen Nissan crashte de dolleman in de Kolderstraat: bij een inhaalmanoeuvre botste hij frontaal tegen het voertuig van een 32-jarige vrouw, die zwaargewond raakte. Zij is buiten levensgevaar. Na de klap kon hij gearresteerd worden.


Mensen van de technische en wetenschappelijke politie deden op alle locaties de nodige sporenonderzoeken. Het parket van Limburg vorderde een onderzoeksrechter wegens onder meer poging tot moord. Er werd ook een wetsdokter ter plaatse gestuurd.
 

 

 

 

 

 

Vervolgens zou hij gewapend met een mes een bedrijf zijn binnengedrongen. Toen hij daar op de loop ging, slaagde hij erin een voertuig te stelen. Op de grens tussen Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren zou hij bij een verkeersongeval betrokken zijn geraakt. Dat gebeurde ter hoogte van de Kolderstraat.

Het parket van Limburg, afdeling Hasselt, is de ware toedracht van de feiten aan het onderzoeken. Het parket liet wel weten dat de man kon gearresteerd worden, maar verdere details worden niet vrijgegeven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees