Buschauffeur in beroep na dodelijk ongeval: “Het was gewoon een spijtig dodehoekongeval”

De buschauffeur zag de bromfietser op het fietspad niet aankomen. Foto: atb

Leuven / Tremelo / Keerbergen -

De buschauffeur van De Lijn die in februari 2014 de 17-jarige Nico De Coster doodreed op de Tremelobaan in Keerbergen, gaat in beroep tegen zijn straf. Hij betwist zijn aansprakelijkheid. “Het was gewoon een spijtig dodehoekongeval.”

Het ongeval gebeurde op 21 februari 2014, toen de 17-jarige Nico De Coster uit Tremelo rond 15.30 uur met de bromfiets op weg was van zijn school naar huis. Ter hoogte van het kruispunt van de Tremelobaan en de Oude Putsebaan liep het mis. J.E., de buschauffeur van bus 270 van De Lijn, wilde naar rechts afdraaien om de Oude Putsebaan in te rijden. Hij zag de bromfietser op het fietspad niet aankomen. Nico kreeg een slag van de bus en kwam ten val.

In mei vorig jaar werd de buschauffeur al veroordeeld voor de feiten. De rechter volgde het oordeel van de openbare aanklager, dat de buschauffeur nooit had mogen vertrekken met een overvolle bus, zoals die dag het geval was. Daardoor zou het zicht van de chauffeur op zijn zijspiegels immers belemmerd geweest zijn. Daarnaast oordeelde de verkeersdeskundige ook dat de spiegels niet correct waren afgesteld, en een extra spiegel mogelijk het ongeval had kunnen vermijden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees