Geoff (17) moet kleuter met spierziekte dragen omdat buschauffeur niet stopt

 Geoff (17) moet kleuter met spierziekte dragen omdat buschauffeur niet stopt

Geoff Eris (17) droeg de kleine Emma in de armen. Foto: atb

Leuven / Herselt -

Geoff Eris (17) uit Leuven heeft gisteren een kleuter met een spierziekte 500 meter moeten dragen omdat de buschauffeur de halte aan een kinderboederij was voorbijgereden.

Op het programma van de kleuterspeelpleinwerking van de stad Leuven stond donderdag een uitstap naar kinderboerderij Ollemanshoekje in Herselt. Spelen met de geitjes en rollebollen in het stro. Daar hadden 25 kleuters wel zin in. Ook Emma, die door een spierziekte niet ver kan wandelen, stapte op de bus. De kinderen popelden van ongeduld toen de boerderij aan de Westerlosesteenweg in zicht kwam. Groot was dan ook de verbazing toen de chauffeur de bushalte voorbijreed.

“Alhoewel we tijdig op het belletje hebben gedrukt, weigerde hij te stoppen”, aldus hoofdanimator Yana Moels. “Pas aan de volgende halte, zo'n 500 meter verderop, konden we uitstappen. We begrijpen er niets van, omdat een chauffeur ons 's avonds wel kwam ophalen aan de kinderboerderij.”

"Verder dan gedacht"

Omdat de kleuters van 3 en 4 jaar niet op het afgesproken uur ter plaatse waren, vermoedde Martine Peeters, uitbaatster van het Ollemanshoekje, problemen. “Ik had al een voorgevoel, omdat ze er nog niet waren. Door het raam zag ik dan in de verte het groepje te voet afkomen. Het kindje met de spierziekte werd gedragen door een minderjarige begeleider die er bij aankomst maar bleek uitzag”, luidt het.

Barmhartige samaritaan Geoff Eris (17) uit Leuven: “Het was verder dan gedacht. Na vijftig meter was Emma die steunverbanden draagt, al moe. Ik heb haar gedragen, wat wel vermoeiend was, omdat de kleuters niet snel kunnen wandelen”, vertelt Eris.

De Lijn: "Chauffeur nog niet gehoord"

Bij De Lijn betreuren ze het ongemak. “Op dit moment wijzen we niemand met een beschuldigende vinger”, zegt woordvoerster Sonja Loos. “Er is immers nog geen klacht ingediend en de chauffeur hebben we nog niet gehoord.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees