CLUBNIEUWS. Buitenlandse interesse voor Valdes, Anderlecht-huurling maakt indruk in Italië

CLUBNIEUWS. Buitenlandse interesse voor Valdes, Anderlecht-huurling maakt indruk in Italië

Er wordt al hevig gespeculeerd over de toekomst van Valdes na zijn passage bij Standard Foto: Isosport

Er wordt al hevig gespeculeerd over de toekomst van Victor Valdes na zijn passage bij Standard. De Spanjaard staat volgens Portugese media immers in de belangstelling van Sporting Lissabon. Anderlecht-middenvelder Samuel Bastien maakt intussen indruk tijdens zijn uitleenbeurt aan de Italiaanse tweedeklasser Avellino, en dat zo wel eens goed nieuws kunnen zijn voor Anderlecht... Onze dagelijkse lading clubnieuws!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Valdes geniet interesse van Sporting Lissabon

Standard zal het zondag op Westerlo zonder zijn keeper Victor ­Valdes (34) moeten doen. De Spanjaard sukkelt met overbelaste spieren in de rechterdij en moet normaal volgende week de training kunnen hervatten.  Ondertussen wordt er al hevig gespeculeerd over de toekomst van Valdes na zijn passage bij de Rouches. De Spanjaard staat volgens Portugese media immers in de belangstelling van Sporting Lissabon dat hem volgend seizoen wil inlijven. ­Afgelopen weekend stuurde de huidige coleider in Portugal alvast een scout naar de wedstrijd Standard - Sint-Truiden om Valdes aan het werk te zien.

Anderlecht-huurling maakt indruk in Italië

Samuel Bastien is hot in de Italiaanse Serie B en dat is ook goed nieuws voor Anderlecht. De 19-jarige middenvelder wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan tweedeklasser Avellino en bij een overgang zouden de Brusselaars zo’n vier miljoen euro kunnen opstrijken. Door de goede prestaties van Bastien – die in 19 duels al twee keer wist te scoren – is het niet uitgesloten dat het straks tot een definitieve overgang komt. Avellino zou dan in samenwerking met een club uit de Serie A de gevraagde transfersom kunnen ophoesten. Liverpool en Juventus worden al genoemd als geïnteresseerde clubs. De supporters van Avellino noemen hem de nieuwe Kevin De Bruyne. Bastien zelf blijft er nuchter bij. “Ik weet niet of mijn toekomst in Anderlecht ligt of in het buitenland. Dat zijn zorgen voor later. Laat mij nu maar eerst de lijn van de voorbije maanden doortrekken.”

Bossut en Poletanovic pikken aan bij groep

Sammy Bossut heeft gisteren weer volledig aangepikt bij Zulte Waregem. De doelman had last van een rugblessure. Of hij zaterdag inzetbaar is tegen Anderlecht valt nog af te wachten. Marko Poletanovic (achillespees) trainde ook weer met de groep. Karel D'Haene, Chuks Aneke (beiden knie) en Louis Bostyn (schouder) werkten een individuele sessie af. De fanshop van Zulte Waregem pakt uit met retro-items. Zo zijn er een shirt en een jasje te verkrijgen voor respectievelijk 33 en 36 euro.

Depoitre, Milicevic en Mitrovic weer op training

Bij AA Gent waren Laurent Depoitre, Danijel Milicevic en Stefan Mitrovic weer op de training. Het trio kampt met wat kwaaltjes, maar zit wel in de 21-koppige selectie van trainer Hein Vanhaezebrouck. Die bekijkt hoe de drie de oefensessie van vandaag verteren, maar als er geen reactie optreedt, kunnen zij gewoon aantreden tegen Moeskroen. Hannes Van Der Bruggen, Gustav Wikheim en Peter Olayinka verrichtten gisteren elk loopwerk, maar een terugkeer is nog niet voor dit weekend. Van Wikheim wordt verwacht dat hij wel het snelst van de laatstgenoemde drie terug fit zal zijn.

De Buffalo's spelen vanavond trouwens hun nieuwe grasmat in. Het is al de derde waarop de Buffalo's dit seizoen voetballen, maar deze kost bijna dubbel zo veel als de vorige die voor de eerste Champions League-wedstrijd tegen Lyon werd aangelegd. De vorige kwam uit Nederland en kostte zo'n 100.000 euro, deze komt uit Engeland en kost iets minder dan 200.000 euro.  De grasmatten kwamen per boot uit Hull in 22 vrachtwagens die ze van dinsdag 2 februari tot en met donderdag 4 februari aanvoerden. Het nieuwe gras is twee jaar oud, het dubbele van het vorige, en daardoor een pak steviger. De matten zijn ook dikker, zo'n vier centimeter.

Glen De Boeck zonder aanvallers

Moeskroen-coach Glen De Boeck zit krap qua spitsen. Mulic kreeg tegen Racing Genk voor een elleboogstoot twee speeldagen schorsing. ­Elimane Coulibaly keek in diezelfde match tegen twee gele kaarten aan en is eveneens geschorst. Ook Marko Scepovic is niet inzetbaar wegens last aan de dij. “Hij moet drie à vier dagen rusten”, aldus De Boeck. “We zullen dus zonder centrumspits aantreden. Maar soms kan dat als je kijkt naar de ingesteldheid van de tegenstander. Het is als trainer mijn job om oplossingen te zoeken.” Tegen de beste ­defensie van het land zal Markovic wellicht in de punt van de aanval aan de wedstrijd beginnen.  “Ik ben tevreden over de mentaliteit van mijn spelers. Of we een kans hebben in Gent? Ik ben er van overtuigd dat we in negentig ­minuten mogelijk­heden zullen krijgen. Het is aan ons om ze uit te buiten.”

Tickets bekerfinale van 25 tot 60 euro

Club Brugge heeft op haar website meer info gegeven over hoe je een ticket kan bemachtigen voor de bekerfinale op zondag 20 maart tegen Standard. De huidige bekerhouder krijgt net als de Rouches 20.500 kaartjes ter beschikking. Club krijgt tribune 3 en 4 toegewezen. De prijzen variëren van 25 euro tot 60 euro. Abonnementshouders genieten van een voorrangsperiode van 16 februari tot en met 1 maart. Vanaf 4 maart start de vrije verkoop met de overblijvende kaartjes.

Intussen is Redi Jaadi (ex-Standard), die overmorgen 21 wordt, op proef bij Club.

Ovono 4 tot 5 weken out

KV Oostende moet het vier tot vijf weken zonder zijn doelman Didier Ovono stellen. Een scan wees uit dat de mediale band van zijn knie geraakt is. De Gabonees mist sowieso de duels met Club Brugge, Gent, OH Leuven en wellicht ook Charleroi. Hij hoopt opnieuw klaar te zijn voor Genk en de play-offs. Ovono liep de blessure vorige zondag op tegen Lokeren, na een tackle op de doorgebroken Odoi. Hij werd toen al vervangen door Wouter Biebauw. Die laatste krijgt nu een dikke maand de kans om zich te bewijzen.

De beloften van KVO verloren met 2-0 in Standard. Naast de debuterende Pedersen speelden van de A-kern ook Verlinden, Locigno, Blazevic, El Ghanassy, Loemba en Godwin. In Club 31 had een derde editie van de Avond van de vrienden van KVO plaats. Special guest was Raoul Peeters, die van 1991 tot 1993 KVO van derde naar eerste klasse loodste. Hij won als trainer ooit met 2-3 op het veld van Club Brugge. “Een 3-2-thuiszege zou zondag een mooie uitslag zijn, niet”, merkte Peeters op.

Maric geraakt niet fit

Lokeren-verdediger Mijat Maric ondervond na de training van gisteren een reactie in zijn nog gevoelige kuit en is er niet bij tegen OHL. Odoi (heup) sloot aan bij de groep. Persoons (enkel) zou zondag of maandag proberen aansluiten. De beloften gingen woensdagavond met 1-2 onderuit tegen Moeskroen. Dessers, Melens, Gyselinck, Melnjak en Notteboom (goed voor de 1-1) waren de A-kernspelers die ritme opdeden.

Rougkalas niet tegen Lokeren?

OH Leuven traint vandaag een laatste keer voor de belangrijke thuismatch tegen Lokeren met een bijna volledig fitte kern. Alleen Kostas Rougkalas (lies) is onzeker. Een echo bracht niets ernstigs aan het licht, maar het is afwachten of Rougkalas vandaag fit genoeg bevonden wordt voor een selectie. Flavien Le Postollec en Jovan Kostovski zijn morgen geschorst.

Castagne traint met de groep

Op Timothy Castagne na is iedereen bij Genk beschikbaar. Castagne werke gisteren wel al een deel van de veldtraining met de groep af.

Destorme twijfelachtig voor Genk

David Destorme kon na ziekte gisteren voor het eerst deze week aansluiten bij Waasland-Beveren. De club bekijkt of de middenvelder klaar geraakt voor de wedstrijd van komend weekend tegen Racing Genk. M’Sila (mediale band) ontbreekt. Moren (heup) geraakt in principe speelklaar. De wedstrijd van de beloften tegen KV Mechelen werd door de barre weersomstandigheden afgelast.

Lege lappenmand bij Sint-Truiden

STVV-coach Chris O’Loughlin kon gisteren rekenen op zijn voltallige kern en krijgt positieve selectieproblemen voor de match tegen KV Mechelen.

Claes slaat enkel om

KV Mechelen moet het mogelijk zonder linkerflankspeler Glenn Claes doen tegen STVV. Claes sloeg gisteren zijn enkel om op training. Heel erg is het niet, maar de kans bestaat dat hij niet op tijd fit zal geraken voor zondag. Jankovic recupereert wel De Witte en Cocalic. Beiden blijven de training prima verteren na hun blessures.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.