Johan Vansummeren: “Wil niet hetzelfde voorhebben als Leukemans”

Johan Vansummeren: “Wil niet hetzelfde voorhebben als Leukemans”

Foto: BELGA

Hij werd vorige week 35 en is nagenoeg even oud als Boonen en Cancellara. Maar bij Johan Vansummeren is er geen sprake van stoppen. “Werken zal ik later nog genoeg moeten doen”, zegt hij in de broeierige zon van Qatar.

Wielrennen op Sportwereld.be

Johan, bij Tom Boonen en Fabian Cancellara gaat het tegenwoordig altijd over hun mogelijke afscheid. Jij bent ook 35. Denk jij…

(vult aan) “… aan stoppen? Nee, maar vele anderen duidelijk wel. Al duizend keer is die vraag mij gesteld. Maar ik ben dezelfde mening toegedaan als Tom Boonen: zolang ik het graag doe, waarom zou ik dan stoppen? Natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Als ik vorige week in de gietende regen train en met een platte tube aan de kant van het kanaal sta, vloek ik ook wel eens. Maar intussen ben je wel buiten, zit ik nu in de zon in Qatar en pas ik bij regen mijn trainingsprogramma desnoods aan. Wie kan dat zeggen? Andere werkmensen moeten luisteren naar hun baas. Bovendien: werken zal ik later sowieso nog moeten. Ik ga het rekken zolang ik het kan rekken.”

Je hoopt eind dit jaar op een contractverlenging bij AG2R?

“Dat zou ik appreciëren. Ik wil niet graag hetzelfde voorhebben als Leukemans. Willen doorgaan, maar geen nieuw contract krijgen. Leukemans zal wel weer een job vinden, maar intussen hebben anderen wel voor hem beslist dat hij met zijn passie moet stoppen.”

Ook als je een stapje terug moet zetten?

“Ik heb altijd gezegd dat ik in mijn laatste jaar graag bij Skydive Dubai (continentale ploeg uit het Midden-Oosten, nvdr.) aan de slag zou gaan om dat Oosterse programma te rijden. Gewoon om een stukje van de wereld te zien. Máár: liever nog niet volgend jaar.”

Corrigeer