Goudkleurige Cadillac, extra security en massa BV’s op begrafenis Eddy Wally

De begrafenis van Eddy Wally wordt één grote show. Met extra security, BV’s en een persconferentie na de koffietafel. En zoals het bij een ster past, wordt Wally in een goudkleurige Cadillac naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Wie is welkom in de kerk?

Enkel familie, vrienden en artiesten en andere prominenten zijn morgen om 11 uur welkom in de Sint-Laurentiuskerk in Zelzate. Op de Grote Markt, die plaats biedt aan drie- tot vierduizend mensen, worden drie schermen geplaatst zodat niemand iets van de uitvaart hoeft te missen.

Extra security zal iedereen controleren. Zonder uitnodiging kom je er dus niet in. De politie zorgt voor de ordehandhaving buiten de kerk en heeft extra personeel gevraagd van de federale politie.

 

Welke BV’s worden verwacht?

Eddy Wally’s manager Hugo Colpaert laat weten dat onder andere Wendy Van Wanten, Koen Crucke, Vader Abraham, Luc Steeno, Jimmy Frey en Herman De Croo hun komst al bevestigd hebben. Charmezanger Christoff en Bart Herman zingen tijdens de begrafenisplechtigheid.

 

Wie gaat speechen?

De Zelzaatse burgemeester Frank Bruggeman (foto) houdt, net als Adriaan Hoes, zoon van Eddy Wally’s ontdekker Johnny Hoes, een korte toespraak. Ivan Saerens zal de toespraak voorlezen die manager Hugo Colpaert voor Eddy Wally geschreven heeft.

 

Neemt Marina Wally het woord ?

Neen, ze laat wel een tekst voorlezen. En na de koffietafel geeft ze samen met manager Hugo Colpaert een persconferentie. Een persconferentie na een begrafenis, het is voor zover bekend nooit eerder gebeurd.

 

Is er voor iedereen een rouwkaartje?

“Er zijn er 5.000 gemaakt”, zegt Donald Scheir, die de begrafenis verzorgt. Voor de dichtste familieleden en vrienden wordt er een exclusieve herdenkingskaart voorzien in de vorm van een bankpasje, zoals dat ook bij Mariëtje het geval was. “Aan de ene kant zal een herinnering aan Eddy staan, aan de andere kant één aan Mariëtje”, zegt Donald Scheir. Op de kaartjes voor het grote publiek staat een collage van foto’s uit Eddy Wally’s carrière.”

 

Hoe zit het met de gouden lijkwagen?

“Die staat klaar. Het was Marina Wally’s uitdrukkelijke wens om Eddy in een gouden lijkwagen naar de kerk te brengen”, aldus Donald Scheir. De begrafenisondernemer uit Zelzate heeft een goudkleurige Cadillac gehuurd bij de invoerder van ceremoniewagens in Lede.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees