Vijf fietsen per dag gestolen in Leuven

Vijf fietsen per dag gestolen in Leuven

Het aantal fietsdiefstallen in Leuven is licht gedaald. Foto: BLA

Leuven -

Het aantal geregistreerde fietsdiefstallen in Leuven is vorig jaar licht gedaald in vergelijking met het jaar daarvoor. Gemiddeld worden er vijf fietsdiefstallen per dag gemeld bij de politie.

Sinds 2012 registreert de politie van Leuven minder dan 2.000 fietsdiefstallen per jaar. “In 2015 kregen we 1.807 meldingen”, zegt commissaris Marc Vranckx. “In vergelijking met het jaar voordien is dat een daling met 5 procent of 96 feiten. In 2014 kregen we nog 1.903 meldingen.”

Volgens de politionele statistieken is er een piek in het voorjaar en eentje in het najaar. Vooral bij het begin van het academiejaar is er een piek met ruim 190 feiten per maand. Ook in maart en mei zit het aantal fietsdiefstallen boven het maandelijkse gemiddelde van 150 registraties. Tijdens de traditionele feestnacht van donderdag op vrijdag en op woensdagnamiddag werden er meer fietsen gestolen. Bijna drie kwart van de aangiften komt uit het centrum van Leuven, gevolgd door Heverlee (bijna 20 procent). De slachtoffers zijn gemiddeld 30 jaar. De jongste gedupeerde was 10 jaar, de oudste 96.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees