Herbeleef hier de gouden comeback van Boussoufa bij AA Gent

Mbark Boussoufa heeft vrijdagavond zijn comeback langs de grote poort gemaakt bij AA Gent. De Marokkaan moest vroeger dan verwacht invallen in de competitiewedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz en besliste de match in de 85e minuut met een schitterende goal.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Wintertransfer Boussoufa startte op de bank tegen Moeskroen-Péruwelz en werd al in het begin van de eerste helft door Vanhaezebrouck weggestuurd voor een opwarmbeurt langs de zijlijn. Tot groot jolijt van de Gentse fans die hun vroegere publiekslieveling massaal terug in de armen sloten. Toen na 22 minuten Moses Simon geblesseerd het veld verliet en Boussoufa sneller dan verwacht zijn rentree mocht maken werd hij op luid gejuich van de Ghelamco Arena getrakteerd.

Boussoufa toonde zich meteen erg gretig en was betrokken in een paar knappe combinaties met Brecht Dejaegere. Hij probeerde ook een strafschop te versieren, maar kreeg die (terecht) niet. Het leek een debuut in mineur te worden voor de Marokkaan. Tot de 85e minuut. Toen nam de Marokkaan een afvallende bal meteen op de slof en poeierde de 1-0 tegen de touwen.  "Ik wou niet te enthousiast op de bal gaan en wachtte net lang genoeg om de bal perfect op de slof te nemen. En dan moet je een beetje geluk hebben", reageerde Boussoufa achteraf aan Stadion. 

"Dit voelt héél goed voor mij. Vooral omdat ik erg lang niet heb gevoetbald. Het belangrijkste is dat we vandaag winnen. Ik denk wel dat we dat verdiend hebben.  Het voetbalplezier is eindelijk terug."

 

Boussoufa: "Ik had nog wat moeite met de ademhaling"

Boussoufa gaf achteraf wel toe dat hij nog niet helemaal topfit was. "Om eerlijk te zijn had ik wel wat moeite met de ademhaling en ik voelde wel dat ik nog wat ritme miste. Maar de jongens van AA Gent hebben er alles aan gedaan om het mij zo makkelijk mogelijk te maken. Ik was verrast dat ik zo snel mocht invallen, maar dat toont het vertrouwen van de trainer. Jammer dat ik niet op de lijst van de Champions League sta. De trainer dacht dat mijn achterstand groter zou zijn en het niveau van de Champions League is toch nog hoger. Maar goed, ik bekijk het positief. Ik ben blij dat ik opnieuw mag voetballen", aldus Boussoufa.

"Ik ben héél bij voor Boussoufa", zei Vanhaezebrouck achteraf. "Voor mij maakt het niet uit wie de goal maakt. Bij die hoekschop had ik hem en Kums naar achter geroepen omdat het geen zin heeft om met 20 spelers in de zestien meter te gaan staan."

 
Corrigeer