Torhout neemt afscheid van Jelle Tommeleyn met dienst vol muziek

Torhout -

In een bomvolle Sint-Pieterskerk in Torhout is zaterdagochtend afscheid genomen van Jelle Tommeleyn. De 24-jarige Torhoutenaar kwam vorige zondag om het leven bij een ongeval met vluchtmisdrijf in Lichtervelde.

Jelle was een getalenteerd drummer en speelde bij de bands Miava, The Heavy Crown en Blackbird Phantom. Zijn muziek vormde dan ook de rode draad doorheen de ingetogen dienst, die door heel veel jongelui en muzikanten werd bijgewoond. Vooraan in de kerk stond zijn drumstel opgesteld en de aanwezigen konden hun rouwbetuigingen deponeren in een aangepaste drumtrommel. Op een groot scherm werden foto’s getoond die duidelijk illustreerden hoe zijn veel te korte leven rijkelijk gevuld was met hechte vriendschappen en muziek.

“Jij met je eeuwige energie en positiviteit, een echte levensgenieter. Ik vroeg mij af hoe jij het soms voor elkaar kreeg, telkens weer opnieuw was jij het zonnetje in huis”, schreef zijn vriendin Melanie Soenen in het bidprentje.

Bij de aanvang van de dienst ontstaken leden van Jelles bands de kaarsen rond de kist en nam Marc Tommeleyn, de papa van Jelle, het woord. “Als de foto’s die hier getoond worden een lach op het gezicht toveren, houd je dan niet in en lach. Lachen is absoluut niet verboden. Jelle zou het zelf zo gewild hebben.”, sprak hij.

Ook zijn muzikale collega’s bij Miava, The Heavy Crown en Blackbird Phantom schreven hun gevoelens neer in het bidprentje. “We hebben zoveel van je geleerd en hebben evenveel aan jou te danken. We hebben niks dan goede momenten beleefd en willen die nu meer dan ooit koesteren. Het afscheid valt ons enorm zwaar, en ironisch genoeg had alleen jij ons kunnen troosten. We zien je graag Jelle en we zullen je enorm hard missen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees