Nederlander Jens Dekker triomfeert bij juniores in Middelkerke

 Nederlander Jens Dekker triomfeert bij juniores in Middelkerke

Foto: BELGAm

De Nederlander Jens Dekker heeft na Gieten, Zonhoven, Gavere en Hoogstraten zaterdag nu ook de achtste en laatste manche van de Superprestige bij de juniores gewonnen. De wereldkampioen was in Middelkerke sneller dan Florian Vermeersch en Toon Vandebosch. Dekker is ook de eindlaureaat van de Superprestige.

Veldrijden op Sportwereld.be

De start van Jens Dekker was nochtans niet goed te noemen zodat de Nederlander in de eerste ronde al een pak krachten moest verspelen om weer zijn plaats voorin op te eisen. Daarna kon hij opnieuw zijn suprematie tonen. “Door de fijne regen werd het parcours toch iets meer glibberig en dat zal wel in mijn voordeel gespeeld hebben”, reageerde hij. “Ik deelde mijn wedstrijd vrij goed in en kon vlot een kloof op de rest slaan. Ik kende ook niet al te veel last van mijn dijbeenblessure die ik vorige week opliep na een val in Hoogstraten.”

Jappe Jaspers, op voorhand al zeker van de tweede plaats in het eindklassement, startte wegens ziekte niet in Middelkerke. Seppe Rombouts had aan zijn vierde plaats in uitslag genoeg voor een derde plaats in de stand van dit regelmatigheidscriterium.

Eerder op de dag was Vince Van Den Eynde de beste bij de nieuwelingen. Het waren Niels Vandeputte, Witse Meeussen en Yente Peirens die in de eerste ronde de rest achter zich lieten. Enkel Vince Van Den Eynde was nog sterk genoeg om dit trio te vervoegen. Laatstgenoemde aarzelde niet te lang en liet het trio meteen weer in de steek. Hij behaalde zo zijn zevende zege van het seizoen.

“Ik nam een slechte start maar kon snel bij de leiders aansluiten. Ik nam op een gegeven moment de koppositie over en bij een versnelling moest iedereen eraf. Ik kon zo stelselmatig mijn voorsprong uitbouwen”, gaf Vince Van Den Eynde mee. Niels Vandeputte werd tweede voor Yente Peirens.

Bij de nieuwelingen is er geen klassement voor de Superprestige.

Corrigeer