Applaus in Anderlecht voor Dominique D'Onofrio

Anderlecht-Zulte Waregem begon met een minuut applaus voor de vrijdag veel te vroeg overleden Dominique D'Onofrio. D'Onofrio was een Standard-man pur sang maar zijn broer Luciano heeft als makelaar nauwe banden met Anderlecht.

D'Onofrio, geboren in Italië, maakte als voetballer een bescheiden carrière. In 1998 belandde de broer van Luciano d'Onofrio bij Standard Luik, waar hij in eerste instantie de jeugd en de scouting onder zijn hoede nam. Nadien werd hij er onder meer assistent-coach van Tomislav Ivic, Michel Preud'homme en Robert Waseige.

In 2002 volgde hij Waseige op als hoofdcoach van Standard. Dat bleef hij enkele seizoenen om vervolgens technisch directeur te worden voor de Rouches. Samen met zijn broer en sterke man Luciano D'Onofrio, directeur Pierre François loodste hij Standard onder Preud'homme en Bölöni naar de landstitel in 2008 en 2009. In 2010 nam hij nog een laatste keer zelf plaats op de trainersbank en werd hij vicekampioen.

Sinds 2011 was D'Onofrio sportief directeur bij het Franse Metz, dat in 2014 promoveerde naar de eerste klasse. Een jaar later degradeerde de Franse club opnieuw. D'Onofrio was sinds 2013 ook als sportief directeur aan de slag bij Seraing United, de club van zijn zoon.

Corrigeer