Deelnemer ontdekt dat Lampiris veel meer aanrekende dan overeengekomen bij groepsaankoop

"Vergissing" maakt groepsaankoop bijna helft duurder

"Vergissing" maakt groepsaankoop bijna helft duurder

Foto: rr

Het blijft oppassen met groepsaankopen voor goedkope energie. Een wakkere burger ontdekte dat de winnende energieleverancier de duizenden deelnemers een veel duurder tarief aanrekende. “Per vergissing”, zegt Lampiris.

De groepsaankoop energie van de provincie Antwerpen geldt als een van de grootste van het land. Vele tienduizenden gezinnen doen eraan mee, kwestie van een zo goedkoop mogelijk tarief voor gas en elektriciteit in de wacht te slepen. Zo ook dit jaar: wie deelnam, kan op zijn jaarlijkse gas- en elektriciteitsfactuur een paar honderd euro besparen.

Al dreigde dat toch nog fout te lopen. Een wakkere burger ontdekte vorige week dat energieleverancier Lampiris – die samen met concurrent Eni de jongste groepsaankoop won – de deelnemers een veel duurder tarief aanrekende dan was onderhandeld.

“Voor gas werd een tarief aangerekend dat de helft duurder was dan overeengekomen, zo ontdekte een van de deelnemers”, zegt het kabinet van Inga Verhaert (SP.A), de bevoegde gedeputeerde van de provincie Antwerpen.

Er volgden enkele boze telefoontjes, waarna Lampiris de boel rechtzette. Volgens de energieleverancier gaat het om een “manuele vergissing.” “We hebben alle betrokken klanten daarvan vorige week op de hoogte gebracht”, zegt Tom Van de Cruys, CEO van Lampiris. Volgens hem bedraagt de vergissing in geld een tiental euro’s per klant. “Bij de volgende voorschotfactuur zetten we dit recht.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees