Met 500 gemaskerd de liefdesnacht in op Ballo Veneziano in voormalige kerk Altar

In Altar, een voormalige kerk aan de Voskenslaan, die nu gebruikt wordt als evenementenlocatie gingen ze zaterdagnacht met zo'n vijfhonderd de liefdesnacht in. Maar dan wel gemaskerd. De eerste editie van het Venetiaans gemaskerd bal van de Rotary Club Gent Prinsenhof en de Rotaract Gent Prinsenhof (de jongerenafdeling) bleek meteen een schot in de roos. Met goed honderd schoven ze aan voor een diner van 90 euro, en vanaf 23 uur kwamen er nog eens 400 naar het Venetiaans bal. De opdracht gaat naar sociale doelen. Van onder het masker kwam dan ook een tevreden gezicht van voorzitter Paul Dobbelaere, de gewezen Ivagobaas.

Geen probleem voor wie geen masker mee had: aan de vestiaire was er keuze genoeg om een maskertje te kopen: van 1,75 euro tot 80 euro het stuk. Opvallend tijdens het feest: de vijftigplussers ontpopten zich tot vlottte dansers, hoe hoog de hakken ook waren, ze swingden vlot op Pump it Up en Sweet dreams.

De jongere generatie hield het eerder bij lichtjes  ritmisch door de knieën gaan en ondertussen selfies maken met de smartphone. De sfeer van Stanley Kubrics Eyes Wide Shut was niet ver weg, en al vlug misten de champagne en de gin-tonics hun werking niet. Hoewel de organisatie vooraan in de zaal een kleine set voor fotoshoots voorzien had, bleek na een tijdje de biechtstoel ook een geschikte locatie als fotoplek.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio