17-jarig meisje bezwijkt op Chirofuif

Maaseik -

De amper zeventienjarige Emy Leunissen uit Dorne overleed zaterdagavond tijdens de Aspifuif van de Chiromeisjes in Opoeteren (Maaseik). Het meisje zeeg neer tijdens het dansen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en probeerden haar nog te reanimeren, maar dat kon niet baten.

De jaarlijkse Aspifuif van de meisjes vond plaats in de Chirolokalen aan de Neeroeterenstraat in het centrum van Opoeteren. “Alles verliep heel goed en de sfeer was aangenaam toen het plots misliep”, vertelt Heleen Roex van de organiserende leiding. “De vriendinnen van het meisje snelden in paniek naar ons toe omdat een van hen in elkaar was gezakt.”

Het ging om Emy Leunissen uit Dorne. Zij was aan het dansen toen het gebeurde. “Samen met de aanwezige leiding van een andere Chirovereniging hebben we het slachtoffer naar buiten gedragen en onmiddellijk de hulpdiensten gebeld omdat het echt niet goed ging met het meisje.”

Een ambulance en mugteam probeerden met man en macht de jonge Emy te reanimeren, maar ze moesten hun poging na twintig minuten staken.

De papa van de overleden Emy kwam naar de plaats waar zijn dochter was bezweken. Hij heeft geen idee wat er gebeurd is. “We hopen dat de autopsie, die nog moet plaatsvinden, ons wel duidelijkheid kan brengen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees