“Maddie leeft nog en ze is in Praia da Luz, ik kan haar voelen”

“Maddie leeft nog en ze is in Praia da Luz, ik kan haar voelen”

Foto: Photo News

Met de dertiende verjaardag van Madeleine ‘Maddie’ McCann in zicht heeft mama Kate een nieuw interview gegeven aan de Britse media. Kate verklaarde dat ze ervan overtuigd is dat haar dochter nog steeds leeft, en geen duizenden kilometers van het Portugese Praia da Luz verblijft. “Want dat is de plaats waar ik me het dichtst bij haar voel”, aldus de emotionele mama.

Madeleine verdween op 3 mei 2007 op driejarige leeftijd uit het vakantiehuisje van haar ouders in het Portugese Praia Da Luz. Intussen zijn we bijna tien jaar verder, maar van Maddie ontbreekt nog steeds elk spoor. Jaarlijks zijn er nieuwe aanwijzingen en theorieën. Zo onderzochten de speurders reeds de mogelijke ontvoering door een pedofiel of moord tijdens een uit de hand gelopen inbraak. Ook de mogelijkheid dat Maddie zelf uit haar bedje kroop en vervolgens slachtoffer werd van een verkeersongeval, of werd ontvoerd om haar te verkopen aan een kinderloos koppel werd al geopperd. De cruciale tip blijft echter al jaren uit.

Nochtans is mama Kate McCann ervan overtuigd dat haar dochter nog steeds leeft, en wellicht nooit Portugal heeft verlaten. “Na jaren privéonderzoek heb ik vooral geleerd dat ontvoerde kinderen nooit ver weg worden meegenomen. Het is natuurlijk enkel speculatie dat het bij Madeleine ook zo is, maar meestal is het wel zo”, aldus mama Kate in een nieuw interview aan The Daily Mail. En Kate heeft nog een reden om aan te nemen dat Maddie nog in de buurt van het vakantiehuisje is. “Praia da Luz is de plaats waar ik mij het dichtst bij haar voel. Ze is daar dus zeker geen duizenden kilometers vandaan.”

Kate McCann gaf het interview naar aanleiding van haar oproep aan Britten om zich te abonneren op alerts van vermiste kinderen. Ze denkt dat Maddie op een paar uur tijd gevonden had kunnen worden als er in 2007 al zo’n dienst had bestaan. “Je weet nooit wat er was gebeurd als er maar genoeg mensen waren gemobiliseerd om haar te zoeken”, klinkt het. Hoewel de zoektocht naar Madeleine nu al bijna tien jaar aan de gang is, geeft Kate de hoop niet op. Ze wil antwoorden, of op zijn minst een einde aan haar zoektocht. “Er zijn elk jaar verhalen van mensen die jaren na hun verdwijning worden gevonden. Dus we zullen haar nooit opgeven.’

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees