WielrennenAspiranten - Evy HuygheKleiSnoa Cycling team

“Kinderen laten kennismaken met de wielersport”

Het ‘Klei Snoa Cycling team’, de nieuwe naam van wielerclub Het Vliegend Wiel, begint aan haar derde seizoen. Het geesteskind van Evy Huyghe en Filip Apers telt dit jaar 20 jeugdrennertjes.

ies

“Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Drie kinderen stopten met koersen, we kregen zes nieuwe leden. Allemaal kinderen die helemaal nieuw in de sport zijn en dus niet overkomen van andere ploegen. Transfers zijn niet aan ons besteed”, weet Evy Huyghe.

“Het doel van onze ploeg is dan ook om kinderen te leren koersen en zich te laten amuseren op de fiets, Met engagement maar zonder prestatiedruk.”

Dat het enthousiasme groot is bleek tijdens de ploegtrainingen die de club de voorbije weken op zondagochtend organiseerde en waar, ondanks de vaak barre weersomstandigheden, iedereen op het appel was.

“Daarnaast volgen al onze kinderen, die dat nog niet deden, de wieleropleiding in Hamme waardoor ze straks allemaal aan wedstrijdjes kunnen deelnemen. Jaarlijks organiseren we met onze club en het feestcomité ook een jeugdmeeting voor miniemen en aspiranten. Dit is jaarlijks één van de hoogtepunten van de werking van onze club”, besluit Huyghe die samen met Luc Joos en Filip Apers het bestuur vormt.

Joos trekt samen met zijn dochter Inge, Gunter Sterck,Werner Heymans, Gerry Vermeulen, Paul van Cleemput, Geert Bultyinck, Tom van Poucke, Dirk Vercauteren en Tamara Suy ook wekelijks op trainingstocht met de kinderen.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio