Vanden Borre is na twee maanden terug bij Anderlecht (mét gouden tand)

Vanden Borre kwam gisteren weer boven water Foto: Bernard Dumoulin

Anthony Vanden Borre (28) keerde gisteren terug naar Anderlecht om er individueel te trainen. De verbannen rechtsback had er zich sinds begin december niet meer laten zien.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zijn laatste training met de B-ploeg dateerde al van begin december en Anderlecht was hem liever kwijt dan rijk, maar gisteren arriveerde Anthony Vanden Borre toch met een grote smile op het paars-witte oefencomplex. Bij het binnenrijden stak hij zijn duim op naar onze fotograaf en op de parking begroette hij met veel gebaren een oude bekende alsof hij wilde zeggen: Yo, ik ben terug.

Ook opvallend: zijn chauffeur was Jean-François Lenvain, van de sociale cel van RSCA. Twee weken geleden had voorzitter Roger Vanden Stock nog laten verstaan dat VdB Lenvain amper nog zag staan nadat hij zoveel voor hem gedaan had. Vond er toch al één verzoening plaats?

Niet bijgekomen

Vanden Borre zelf leek niet veel veranderd. Baard en trainingspak waren present en hij leek niet opvallend veel bijgekomen in vergelijking met begin december. Toen staakte de verdediger de trainingen bij RSCA wegens een oogoperatie en daarna begon zijn zoektocht naar een nieuwe club. Ondertussen trainde hij wel met een personal coach. Maar omdat transfers naar Kasimpasa en Sion afsprongen, moest hij zich toch weer melden op Anderlecht.

Gisteren liep hij nog rondjes rond de vijvers in Neerpede met Hubert Lemaire, fysiektrainer van de jeugd. Hij kon nog niet aansluiten bij de B-kern van Nicolas Frutos, omdat zij een match hadden tegen KV Mechelen, die wel werd uitgesteld. Vanden Borre sluit pas vandaag aan bij de reserven.

Van een terugkeer naar de A-ploeg van Besnik Hasi is voorlopig geen sprake. Er ligt nog altijd een plan op tafel om zich in samenspraak met de club tot de supporters te richten, maar met de Europa League-duels tegen Olympiakos in het verschiet hebben ze bij Anderlecht andere prioriteiten. Het maakt Anthony Vanden Borre en zijn entourage niet zoveel uit. Hij heeft nog altijd een contract van bijna 1 miljoen euro per jaar bij Anderlecht en dat tot 2018.

Tandje bijgestoken

Hij is geen man van tatoeages, maar toch slaagt Anthony Vanden Borre er altijd weer in om op te vallen. Gisteren bij zijn terugkeer op het trainingscentrum van Anderlecht in Neerpede sprong opeens zijn gouden tand in het oog toen hij zijn kamerbrede glimlach liet zien. Enkele weken geleden liet de 29-voudige Rode Duivel immers een gouden kroon plaatsen op één van zijn bijters. Het zijn modegrillen waar ­Besnik Hasi geen vat op heeft, maar een voorstander ervan is de coach allesbehalve.

            

.

 

Corrigeer