VOETBAL 1sTE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - cs BRAINE - VK Liedekerke reageert scherp op uitlatingen van Michaël Van Oudenhove

“We zetten hem zelf aan de deur”

“We zetten hem zelf aan de deur”

VK Liedekerke voelt zich gekrenkt door de kritiek. Hier duelleren Olivier Anthoons en Steve Desaegher in de derby tegen Ternat. Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter was de uithaal van Michaël Van Oudenhove naar VK Liedekerke zondag hét gespreksonderwerp. De thuisnederlaag tegen Braine werd extra pijnlijk. Gerechtigd correspondent Gunther Bockstal treedt naar buiten met het standpunt van de club.

Woordvoerder Jan Verhavert en voorzitter Rudy Heymans wilden liever niet reageren, maar de kritiek van Michaël Van Oudenhove viel niet in dovemansoren.

Gunther Bockstal: “VK Liedekerke heeft niet de gewoonte om te reageren op uitspraken van eender wie over de club. Iedereen heeft wel eens zin om na te trappen, maar daarom wordt niet altijd de waarheid verteld.”

“Michaël Van Oudenhove speelde in het interview zaterdag zuiver de man en daar kan de club niet mee akkoord gaan. Onze voorzitter Rudy Heymans en de club komen steeds hun beloften na. Ik denk dat elke speler en elke leverancier, evenals de bondsinstanties, dit kunnen bevestigen. Het is mede dankzij mensen als Rudy Heymans dat er nog aan voetbal kan gedaan worden.”

Coach Steven Bellemans verkoos om niet persoonlijk te reageren?

“De verwijten die Steven nu krijgt zijn dezelfde die Patrick Asselman twee jaar geleden ook kreeg van deze speler, waarop de club indertijd bij de bewuste speler duidelijk stelde dat hij moest stoppen met iemand zwart te maken. Steven Bellemans heeft Michaël altijd beschermd en kansen gegeven. Deze kansen moet je natuurlijk zelf grijpen.”

“Als je uit blessure komt en met het B-elftal moet herbeginnen, moet je daar jezelf bewijzen. Indien de trainers niet tevreden zijn over respect en inzet, stopt het vertrouwen ooit.”

“Daarom ook zette VK Liedekerke de samenwerking met Michaël stop. Zo gebeurde het en geenszins andersom, laat dat duidelijk wezen.”

Waarom communiceerde de club nooit het ontslag van Van Oudenhove?

“Op de uitdrukkelijke vraag van Michael Van Oudenhove en zijn entourage werd daar toen geen ruchtbaarheid aan gegeven: nogmaals een bewijs dat VK Liedekerke en zijn bestuur hun afspraken correct naleven.”

“Voor de club is dit de enige reactie die ze hierop kwijt wil, zodat we voortaan kunnen focussen op belangrijker zaken.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio