Meer dan 1.000 handtekeningen verzameld tegen Bruulparking

Leuven -

Het Leuvense actiecomité Bruul Brult heeft naar eigen zeggen 1.150 handtekeningen verzameld om tijdens een van de volgende gemeenteraden zijn protest te kunnen verwoorden tegen de Bruulparking.

Onder het Bruulpark wil het stadsbestuur een parking bouwen voor zo’n 600 wagens, maar de actiegroep ziet dat niet zitten. De actiegroep manifesteerde de afgelopen maanden al verschillende keren tegen deze plannen. Ze vrezen dat die parking meer auto's zal aantrekken, voor wateroverlast zal zorgen en ook vernietigend zal zijn voor het park. Het gemeentebestuur houdt echter voet bij stuk dat hun kritiek volledig onjuist is. Ze beloven dat het park na de bouw van de ondergrondse parking gewoon terug aangelegd zal worden en dat er elders in de benedenstad parkings zullen verdwijnen zodat de Bruulparking niet gewoon extra parking zal zijn.

De gemeenteraad keurde het Ruimtelijk Uitvoeringsplan eind november goed. Daarop volgde een openbaar onderzoek, dat afgelopen weekend ten einde liep. Er zouden in totaal 81 bezwaarschriften ingediend zijn, die de stad nu een voor een zal onderzoeken. Leuven hoopt nog in 2017 met de bouw te kunnen beginnen en de parking in 2019 te openen. Zo moet er een einde komen aan het vele ‘zoekverkeer’ in deze omgeving en moet ook de handel in de benedenstad een nieuwe boost krijgen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio