Lampiris herbekijkt alle facturen na “één foute komma”

Overheid controleert energiefactuur niet

Lampiris gaat voor het einde van de maand ­alles terugstorten wat het te veel geïnd heeft. Dat zegt CEO Tom Van de Cruys. Tegelijk laat hij álle facturen van de voorbije drie jaar opnieuw bekijken. Uit een rondvraag blijkt intussen dat geen enkele overheidsdienst syste­matisch nagaat of energiebedrijven wel de afgesproken tarieven hanteren.

Met dank aan een wakkere gepensioneerde ingenieur is uitgekomen dat Lampiris al twee maanden te veel aanrekent aan de tienduizend nieuwe klanten die het energiebedrijf erbij kreeg dankzij een groepsaankoop van de provincie Antwerpen. “Andere klanten zijn niet getroffen”, beklemtoont CEO Tom Van de Cruys. “Voor die groepsaankoop geldt een apart tarief dat ma­nueel ingebracht moest worden. Daarbij is een komma fout geplaatst in een formule, waardoor maximaal 10 euro per maand te veel aangerekend is.”

Aanvankelijk was Lampiris van plan om het totale verlies van de klant te verrekenen via de volgende voorschotfacturen. Maar daar kwam gisteren zo veel protest op, dat beslist is een afzonderlijke terugstorting te doen vóór het einde van de maand.

De federale energiewaakhond CREG roept consumenten op “om zelf hun facturen na te kijken”.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees