Hele Premier League in tribune voor Depoitre

Hele Premier League in tribune voor Depoitre

Depoitre kan zijn Engelse droom morgen weer wat dichterbij brengen. Foto: Photonews

In de Ghelamco Arena stijgt de koorts voor de heenmatch in de 1/8ste finales van de Champions League tegen Wolfsburg. Alle ogen zijn morgen op de Buffalos gericht, maar wat opvalt: er zullen opvallend veel ogen uit de Premier League bij zijn. Voor Laurent Depoitre, die droomt van een transfer naar Engeland, is het een belangrijke dag.

Volg AA Gent - Wolfsburg hier woensdag LIVE vanaf 20u45!

AA Gent-spits Laurent Depoitre (27) staat tegen Wolfsburg voor een levensbelangrijk tweeluik. Met scouts van liefst 14 van de 20 Premier League-clubs in de tribune is het woensdag een belangrijke dag voor de 1m91 grote targetspits. Depoitre begon 2016 als een komeet: hij scoorde vier keer in het drieluik Anderlecht, Standard en Waasland-Beveren. Gehinderd door kleine pijntjes was het de voorbije matchen wat minder, maar Depoitre bewees al dat hij zijn niveau kan opkrikken naar de normen van de Champions League als de hymne weerklinkt.

Terwijl sommige van zijn ploegmaats er slechts heimelijk van durven te dromen en anderen (Kums, Asare, Sels, Milicevic en Simon) recent hun contract verlengden, staat een transfer van Laurent Depoitre komende zomer in de sterren geschreven. Hij gaat dan zijn laatste contractjaar in en wil niet bijtekenen aan de voorwaarden die nu op tafel liggen. Gent-manager Michel Louwagie heeft herhaaldelijk gezegd in juni met Depoitre de markt op te willen gaan aangezien zijn contract medio 2017 afloopt en hij dan gratis zou kunnen vertrekken.

Nog altijd zelfde loon

Voor zowel AA Gent als Depoitre is de geprefereerde bestemming duidelijk: Engeland. Depoitre gelooft dat zijn kwaliteiten er tot hun recht kunnen komen, terwijl de salarissen er hoog genoeg zijn om het verlies te compenseren dat hij nu lijdt door zijn contract bij AA Gent niet open te breken. Depoitre wordt nog steeds evenveel betaald als anderhalf jaar geleden, toen hij als versterking in de breedte in Gent neerstreek. En nagenoeg enkel Engelse clubs kunnen de transfersom betalen die Louwagie in gedachten heeft.

“Laurent beseft maar al te goed dat de wedstrijden tegen Wolfsburg heel belangrijk zijn voor zijn toekomst”, zegt zijn zaakwaarnemer Walter Mortelmans. “In de groepsfase van de Champions League zijn 32 clubs actief en moeten clubs keuzes maken, maar vanaf de 1/8ste finales zijn er nog slechts twee wedstrijden per avond. Of het bijzonder is dat er zo veel clubs uit Engeland in de tribune zitten? Je mag niet vergeten dat er al contacten lopen met sommige clubs.” Lees: sommige clubs volgen Depoitre al langer en zakken specifiek voor hem af naar Gent.

Zowel topclubs (Manchester ­City, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Leicester), middenmoters (Southampton, West Ham, Stoke, Everton, Crystal Palace, West Bromwich), als staartploegen (Aston Villa, Sunderland, Newcastle) uit de Premier League zullen vertegenwoordigd zijn. Mortelmans wil geen namen noemen. “Maar er zijn contacten met clubs uit Engeland, Duitsland, Italië en China.”

Corrigeer

Meest Gelezen Sport