Nainggolan groot op site Marca: “Mirakel nodig om Real te kloppen”

Nainggolan groot op site Marca: “Mirakel nodig om Real te kloppen”

Foto: REUTERS

Met zijn opvallende kapsel en geëngageerde speelstijl is Radja Nainggolan een speler die tot de verbeelding spreekt bij AS Roma. Dat zagen ze ook bij de grote Spaanse sportkrant Marca, dat naar het oefencomplex van de Romeinen trok voor een gesprek met de Rode Duivel. “Als Real Madrid Cristiano Ronaldo niet meer wil, is hij altijd welkom bij ons.”

Radja Nainggolan, die kennen ze in Spanje vooral nog van de Champions League-matchen die de Rode Duivel speelde tegen Barcelona eerder dit seizoen. De middenvelder kwam daar ook even negatief in de aandacht toen hij met een zware tackle de ligamenten van de knie van Rafinha scheurde. “Ik heb Rafinha een bericht gestuurd en hij bedankte me daarvoor”, vertelt Nainggolan aan Marca. “Ik hoop dat hij zo snel mogelijk terug is en denk dat dat niet lang meer zal duren. Het speet me echt enorm. Ik ging voor de bal en trapte hem aan met mijn andere been. Toeval of niet, het maakt deel uit van onze job en zou mij morgen ook kunnen overkomen.”

“Ik weet dat ik overkom als een bad boy, maar iedereen die me kent weet dat ik een prima kerel ben. Ik kom goed overeen met iedereen. Als dit soort dingen gebeuren, probeer ik ze achter me te laten, anders blijf je ermee zitten. Het spijt me echt voor wat er gebeurde.”

Ronaldo welkom bij Roma

Over naar de match dan. Nainggolan beseft dat een match tegen de Koninklijke een loodzware opdracht is. “Real is een erg aanvallend team, dus zij zullen ruimte weggeven. Daar moeten we gebruik van kunnen maken. Wij gaan proberen hen pijn te doen. We spelen thuis en hebben een goed resultaat nodig voor de terugmatch. Met andere woorden, we hebben een mirakel nodig. Real is een grote ploeg, maar we moeten ons niet laten doen.”

Geconfronteerd met de kritiek die Cristiano Ronaldo de laatste tijd te verduren krijgt, haalt Il Ninja de schouders op. “Het enige wat ik zie, is dat hij elke week goals blijft scoren. Als Real hem niet meer wil, is hij altijd welkom bij Roma (lacht). We zouden hem hier hartelijk verwelkomen. Ik vind het normaal dat zijn kaliber van spelers in vraag gesteld worden. Zij zijn wereldklasse, dat krijg je ervan als je zo goed bent. Hij is buitengewoon.”

Corrigeer