Vanaf 1 april nog maar twee parkeertarieven in binnenstad

Vanaf 1 april nog maar twee parkeertarieven in binnenstad

Aan het winkelcentrum aan het Stationsplein komen groene parkeerplaatsen voor wie gaat shoppen. Foto: gvh

Sint-Niklaas -

Het nieuwe Sint-Niklase parkeerplan gaat al op 1 april in. De komende weken worden 100 parkeerautomaten in de binnenstad geplaatst. Voortaan gelden er maar twee tarieven meer. Ook nieuw zijn de gratis groene parkeerplaatsen voor shoppers.

Binnenkort is het gedaan met de resem zones, tijden en tarieven voor parkeren in Sint-Niklaas. Vanaf 1 april blijven er nog maar twee tarieven over. Voor straatparkeren geldt er een rood tarief van 1,4 euro per uur, met het eerste kwartier gratis en een maximumduur van twee uur. Wie parkeert op de pleinen in het centrum, betaalt 1,2 euro per uur, ook hier met het eerste kwartier gratis.

“We willen de stad autoluwer maken en met een sturend parkeerbeleid proberen we de auto te krijgen waar we hem willen. Aan de stadsrand is het goedkoper parkeren dan in het centrum, in de centrumparkings is het goedkoper dan op straat. Voor de winkelstraten pakken we uit met groengekleurde stop- en shop-plaatsen. Hier kan een half uur gratis geparkeerd worden. Er komen twee of drie groene plaatsen aan het Stationsplein, de Kokkelbeekstraat, Hofstraat, Parkstraat en Plezantstraat”, legt schepen van Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA) uit. “Met de nieuwe tarieven zijn we nog altijd goedkoper dan andere steden”, benadrukt de schepen ook nog.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio