Technopolis zet omstreden CEO dan toch aan de deur

Technopolis zet omstreden CEO dan toch aan de deur

Foto: Patrick Hattori

Mechelen -

Erik Jacquemyn moet dan toch opstappen als CEO van Technopolis. De kritiek op de gedelegeerd bestuurder, die al meer dan een jaar onder vuur ligt, werd onhoudbaar. Op een uitzonderlijke vergadering dinsdagmiddag is hij richting uitgang gedirigeerd.

Het rommelt al maanden bij Technopolis. Het begon eind 2014 met een kritische brief van het personeel. De Vlaamse regering schortte de subsidies even op. Er volgden twee audits, die vernietigend bleken voor gedelgeerd bestuurder Eric Jacquemyn.

Er werd een actieplan opgesteld, Jacquemyn kreeg onder meer een coach. Het haast wanhopige personeel liet ondertussen per open brief weten dat alle maatregelen slechts lapmiddelen waren. Dat maakte het intern ook nog eens duidelijke bij een nieuwe bevraging.

De stoel van Jacquemyn wankelde meermaals, maar de CEO bleef uiteindelijk toch in het zadel. Tot dinsdagmiddag. Op voorstel van het directiecomité besliste de Raad van Bestuur om de gedelegeerd bestuurder naar de uitgang te begeleiden. Meteen daarna werd het personeel ingelicht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees