Allez Chantez! laat ABBA in de kerk galmen

© Els Van Bosbeke

© Els Van Bosbeke

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dat zingen bevrijdend kan werken, zeker als je het in groep doet, daar moet je Annelore Camps en Laila De Bruyne al lang niet meer van overtuigen. Vrijdag 19 februari vieren de twee dames het éénjarig bestaan van Allez Chantez!, een project waarbij een 150-tal mensen tussen de 20 en de 70 jaar één keer in de maand samen komen zingen in Parnassuskerk.

Rudy Tollenaere

“We zijn met Allez Chantez! begonnen omdat er in Gent doodgewoon behoefte was aan een project waarbij mensen die graag willen zingen, zonder zich te verbinden aan een koor, dat ook konden doen. En wat bleek? Een jaar lang komen er nu maandelijks zo’n 150 mensen tussen de 20 en 70 jaar naar de Parnassuskerk om er samen te zingen. We vragen geen voorbereiding, geen toegangsgeld en geen blijvend engagement. We denken dat die factoren, gecombineerd met het plezier van het zingen op zich, de basisfactoren van het succes van de formule zijn.”

Vrijdag 19 februari verwachten de organisatoren tussen de 200 en de 300 deelnemers voor een benefietversie van het evenement: “Deelnemen aan de maandelijkse sessies is altijd gratis” aldus Annelore, “maar voor de verjaardagsversie konden de fans al maanden vooraf hun favoriete meezingen sponsoren. Staan alvast op de zanglijst: ABBA, Boudewijn De Groot, 4 Non Blondes, Noordkaap en Adèle. En deze keer vragen we uitzonderlijk ook een vrijblijvende bijdrage van wie vrijdag komt.” Allez Chantez! is momenteel in gesprek met een aantal steden om het project ook daar te lanceren.

Allez Chantez! Vrijdag 19 februari. Parnassuskerk. Oude Houtlei. Deuren 19 uur. Info op www.allezchantez.be