Italiaan begraven in beroemde koffiepot

Elke Italiaan heeft er wel eentje in zijn keukenkast staan. En ook in ons land gaan de koffiepotten van Bialetti vlot over de toonbank. De Italiaanse koffiemaker Renato Bialetti was dan ook zo trots op het succesproduct van zijn familiebedrijf dat hij erin begraven wilde worden.

En zo geschiedde. Renato overleed vorige week op 93-jarige leeftijd en werd dinsdag begraven in het Noord-Italiaanse dorp Casale Corte Cerro . Tijdens de kerkelijke plechtigheid droegen zijn drie kinderen zijn as naar voren in een grote replica van de Moka Express. “Het was zijn laatste wil en die moet je respecteren”, getuigt de begrafenisondernemer in lokale media.

Het achthoekige stalen potje is een kleine percolator waarmee je een straffe espressokoffie kan maken op een gewoon vuur. De vader van Renato, Alfonso, bedacht het koffiepotje in 1933. Maar het was zijn zoon die in de jaren ‘50 de Moka Express in de markt zette met grappige animatiefilmpjes. Het logo met het mannetje met de snor was eveneens getekend naar Renato’s evenbeeld.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees