Tafelrond haalt sterrenchef binnen en opent op 7 juni

Leuven -

Het gerenoveerde Tafelrond op de Grote Markt in Leuven opent op 7 juni opnieuw zijn deuren. Dat werd woensdag officieel bekendgemaakt.

Het historische gebouw uit de vijftiende eeuw zal een designhotel, een wellness, een toprestaurant, vergaderzalen en zelfs een opnamestudio herbergen.

Eigenaar Jan Callewaert trok groten namen aan om het hotel te leiden. De geruchten dat sterrenchef Wouter Van Der Vieren naar het Tafelrond komt, zijn nu officieel bevestigd. De topchef krijgt het gezelschap van manager Yannick Bouts, die ervaring heeft in grote en internationale hotels. Samen moeten zij het Tafelrond in goede banen leiden. Daarnaast worden mensen gezocht voor dertig andere jobs.

De komst van Tafelrond betekent een impuls voor de stad Leuven, waar jaarlijks zo'n 400.000 toeristen en zakenlui overnachten. Met 44 kamers, 175 couverts, private dining, een binnentuin en oranjerie, een wellness en opnamestudio in een designkader, zal Tafelrond de aantrekkingskracht van de regio alleen maar vergroten. “De Leuvense kenniseconomie trekt veel mensen uit het buitenland aan”, zegt Callewaert. “Tafelrond wordt een ontmoetingsplaats van de 21ste eeuw, waar verschillende generaties en leefwerelden elkaar ontmoeten. Een spanning tussen oud en nieuw; de verbinding van poëzie en spitstechnologie. Kortom: de toekomst, verpakt in een historisch kader.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio