Studie zet doortrekking N60 op losse schroeven

© sdr

Een studie van de UGent toont aan dat de doortrekking van de N60 in de omgeving van Schavaart tot grondverschuivingen zal leiden. De auditeur van de Raad van State adviseert daarom negatief.

STIJN DELABIE

De auditeur van de Raad van State geeft negatief advies in drie van de zeven ingediende dossiers tegen de doortrekking van de N60 op het grondgebied van Maarkedal, Kluisbergen en Ronse. De indieners zijn de eigenaars van het kasteel de Malander, villa Madonna en de uitbaters van het domein Saint-Hubert. “Een studie van de faculteit Wetenschappen van de UGent heeft aangetoond dat de aanleg van de N60 in de omgeving van Schavaart massale grondverschuivingen zal veroorzaken”, zegt Frank Vercleyen van het actiecomité ‘Geen Streep door Ronse’. “De studie is door de auditeur ontvankelijk verklaard, waardoor het GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan, red.) van het tracé, waar de doortrekking van de N60 moet komen, negatief advies krijgt. In het merendeel van de gevallen wordt dit advies ook gevolgd.”

Maar zo'n vaart zal het volgens het stadsbestuur niet lopen. “Als het GRUP van het tracé nietig wordt verklaard, betekent dat een te betreuren vertraging, maar geen uitstel”, reageert burgemeester Luc Dupont (CD&V-Groen).

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio