Veranda’s Willems vervangt Giant-Alpecin in Omloop Het Nieuwsblad

Veranda’s Willems vervangt Giant-Alpecin in Omloop Het Nieuwsblad

Foto: Hendrik De Rycke - HDR

Veranda’s Willems Cycling Team vervangt Giant-Alpecin in de Omloop Het Nieuwsblad, die volgende week zaterdag plaatsvindt. Het Duitse WorldTour-team moest de aftrap van het wielerseizoen laten schieten omdat het niet genoeg renners op been kon brengen ten gevolge van een aanrijding tijdens een groepstraining.

Wielrennen op Sportwereld.be

"Ik kreeg vrijdagnamiddag een telefoontje van iemand van de organisatie van de Omloop Het Nieuwsblad, met de vraag of we interesse hadden in een deelname. Ik moest over dit godsgeschenk natuurlijk geen seconde nadenken", stelde manager Ivan De Schamphelaere. "We vonden het bijzonder jammer dat we vorig jaar al niet mochten aantreden in Gent of daags nadien in Kuurne. Nu liggen de kaarten anders. Wij zijn er trouwens klaar voor. We hebben ondertussen twee groepsstages achter de rug, reden de GP Marseillaise en de Ster van Bessèges en zaterdag starten wij in de Haut-Var. Ik hoop dat we in de Omloop Het Nieuwsblad iemand mee kunnen sturen in een vroege vlucht. Publiciteit pakken is de boodschap en bovendien willen wij het vertrouwen van de organisatoren zeker niet beschamen. Wij willen ons met Veranda's Willems laten opmerken in de openingsklassieker."

Veranda's Willems heeft dertien renners in de rangen: Timothy Dupont, Stef Van Zummeren, Joeri Calleeuw, Tim De Troyer, Christophe Pémont, Dries De Bondt, Elias Van Breussegem, Brecht Dhaene, Jan Ggyselinck, Sander Cordeel, Jan Verstraeten, de Litouwer Aidis Kruopis en de Nederlander Kai Reus.
 

 

Corrigeer