is dolgelukkig met carrièreswitch

Roos Van Acker is dolgelukkig met carrièreswitch

Roos Van Acker is dolgelukkig met carrièreswitch

Foto: rr

Er loopt een nieuw, bekend gezicht door de gangen van de Thomas ­More Hogeschool in Mechelen. Radiopresentatrice Roos Van Acker (39) ging er deze week aan de slag als docente creative copywriting.

“Ik heb net mijn eerste twee lessen achter de rug. Oh, hoe heerlijk is dat. Misschien wel vergelijkbaar met het maken van een tv-programma maar dan zonder ballast, zonder make-up en vooral zonder regie die iets opnieuw wil doen omdat ze net die beweging gemist hebben of omdat ik er iets te blinkerig uitzag”, postte een op­gewekte Van Acker op haar Facebookpagina.

Een sneer naar het veeleer onpersoonlijke ­mediawerk? “Helemaal niet”, nuanceert ze. “Dit is gewoon iets totaal anders. Lesgeven geeft me ontzettend veel voldoening. Ik hou van Nederlands en het is een eer om die passie te mogen doorgeven. Het enthousiasme van de leerlingen geeft me enorm veel energie, maar dat wil niet zeggen dat ik mijn mediawerk aan de kant ga schuiven.” Nieuw televisiewerk zit er voorlopig niet in, maar haar weekendwerk bij StuBru komt niet in het gedrang.

Corrigeer