Celebs

Matthias Schoenaerts is opnieuw verliefd

Matthias Schoenaerts is opnieuw verliefd

Foto: PHOTONEWS

"Er is op dit moment een vrouw die mijn hart beroert, jazeker", zegt acteur Matthias Schoenaerts in een interview met de krant De Morgen. "We nemen de tijd. Ik wil dat we samen de schoonheid van geduld ervaren. Ik wil haar niet al naar me toe trekken. Dat zou geen liefde zijn, maar egoïsme. Meer wil ik daarover niet zeggen; ook niet of ze in België dan wel in de Verenigde Staten of ergens anders woont."

"Ik denk dat ik almaar beter weet wat liefde is", aldus Schoenaerts. "Of nee, ik denk dat ik me almaar bewuster word van wat géén liefde is. Liefde wordt zo vaak fout begrepen. Bezitterigheid en afhankelijkheid hebben met liefde niets te maken. Jaloezie is een begrijpelijk primitief gevoel, waar op zich niets mis mee is. Maar alsjeblieft, zeg me niet dat ze deel uitmaakt van liefde, want dan doe je de liefde onrecht aan."

Wat volgens hem een echte liefdesrelatie is? "Dat is die zeldzame plek waar je jezelf kunt zijn. En waar eerlijkheid regeert. Eerlijk kunnen zijn tegenover en met elkaar. Je donkere kamers durven te delen, dat vind ik het bewijs van ultieme intimiteit."

Wat zijn donkere kamers dan wel precies zijn? "Die houd ik voor mezelf. Als ik ze zelf al ken. Ook voor zichzelf blijft de mens een raadsel", besluit Schoenaerts.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees