VOETBAL 1STE PROVINCIALEFC BORGHT - VK LIEDEKERKE - Mo Chouaf viert zijn rentree op de Heuvelkouter

“Enkel teleurgesteld over resultaat”

“Enkel teleurgesteld  over resultaat”

Mo Chouaf: “Ik voelde me perfect opgevangen in de groep.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter hervatte Mo Chouaf een paar weken geleden de trainingen. Op Borght werd de flankverdediger zondag door coach Steven Bellemans noodgedwongen voor de leeuwen gegooid om de personeelsproblemen op te lossen.

Liedekerke koestert zijn coryfeeën. Nico Van Den Borre werd teruggeroepen uit voetbalpensioen en zondag werd jij de strijd in gestuurd. Met wisselend succes?

Mo Chouaf: “Ik ben enkel teleurgesteld over het resultaat. Voorts gaf het me een geweldige boost om opnieuw tussen de lijnen te staan. Toen coach Bellemans me vroeg of ik bereid was om te depanneren, knikte ik volmondig ja.”

“Ik lag liefst zes maanden stil met een enkelletsel. Mijn lichaam had een voetbalbreak blijkbaar echt nodig. Ik volgde een kuur en bleef ook individueel trainen. Met een physical coach en een kinesist worden we in Liedekerke echt met de beste zorgen omringd.”

“Drie weken geleden hervatte ik de groepstrainingen. Ik haspelde twee wedstrijden af met Liedekerke B in derde provinciale. Nu heb ik mijn eerste wedstrijd op het hoogste vlak achter de rug. Daags na de wedstrijd ondervond ik totaal geen hinder aan de enkel. Dat is een geweldige overwinning voor mezelf.”

Je redde bij je comeback dan ook nog eens de eer. Een opsteker voor jezelf, maar een doekje voor het bloeden voor VK Liedekerke dat in een dipje verzeilde?

“We sukkelden samen in dat dipje en zullen daar samen ook uit klauteren. De resultaten vallen wat tegen, maar we trekken nog steeds aan dezelfde koord. De groep klit enorm aan elkaar en je hoort geen verwijten aan de ploegmaats of aan de trainersstaf. Zolang we één hechte vriendengroep blijven vormen, zit het snor met Liedekerke.”

“Ik voelde me zondag perfect opgevangen in de groep die me steunde. Het zware veld op Borght speelde ons parten. Liedekerke beschikt over een verzorgd voetballende ploeg, maar combineren op de Borghtse akker was onmogelijk.”

“We werden geconfronteerd met zowat het allerslechtste veld van de reeks, al mag dat uiteraard niet als excuus gelden.”

De derby tegen rode lantaarn Ternat wordt er eentje onder hoogspanning?

“Net als Steve Desaegher en Steven Verleysen verdedigde ik nog de Ternatse kleuren, wat voor extra pigment zorgt. Ternat staat allerlaatste, maar we zullen het niet cadeau krijgen. Bovendien zie je in onze reeks wekelijks verrassingen. We zijn dus op onze hoede.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio