Brand verwoest loods van biogasinstallatie van NPG Energy in Bocholt

© rr

In een loods van een biogasinstallatie van NPG Energy aan de Kreyel in Bocholt is dinsdagochtend rond 2.30 uur brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweerpost van Bree bleek het al een verloren zaak te zijn. De vlammen sloegen reeds door het dak en de zijwanden van de 1.500 vierkanter meter grote hal.

sdv

De Breese brandweer riep versterking in van andere korpsen uit Limburg. De spuitgasten konden voorkomen dat het vuur naar andere gebouwen oversloeg. Ook een aanpalende stal van een landbouwer bleef gevrijwaard. Dinsdagmorgen was de brandweer nog bezig met nablussen en dat zal nog enkele uren in beslag nemen.

“Het vuur is ontstaan in de droog- en opslagloods waar een drooginstallatie stond. In die hal ging het mestafval in een soort oven. Vermoedelijk lag een technische storing in de installatie aan de oorzaak van de brand”, aldus Koen Maes, de dienstdoende officier van de brandweer van Bree. De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling die geurhinder veroorzaakte. De rook bleek niet schadelijk voor omwonenden. Omwille van de geurhinder liepen er ook klachten binnen bij de meldkamer in het Nederlands-Limburgse Weert en omstreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer