VIDEO. Floraliën en Termont zoeken Gentse planten met een verhaal

Gent -

Bezit u een kamerplant die in uw leven een bijzondere betekenis heeft? Dan kunt u die misschien tijdens de komende Floraliën tentoonstellen, tussen werk van de Japanse topfloriste Akane Teshigahara en Laura Dowling, de ex-floriste van het Witte Huis.

Burgemeester Daniël Termont in hoogsteigen persoon roept iedereen, en in het bijzonder zijn Gentse burgers, op om deel te nemen aan het participatieproject van Floraliën Gent. In een videoboodschap toont hij een Lepelplant (Spathiphyllum) die al heel wat jaren in zijn bureau op het stadhuis staat. “Die plant komt niet in de Floraliën. Ze heeft hier al te veel verhalen meegemaakt”, aldus Termont in zijn bekende stijl. Maar u kunt dus wél deelnemen aan Plant met een Verhaal.

Waarover gaat het? Floraliën Gent voorziet in de Plantentuin in een ruimte waar mensen tien dagen lang hun favoriete kamerplant kunnen tentoonstellen. De deelnemers moeten wel een verhaal vertellen bij die plant. Het kan gaan om een piepkleine cactus die ze decennia geleden tegen hun zin als nieuwjaarscadeau kregen, maar nu het pronkstuk is van een collectie van 250 cactussen. Of een sanseveria die al drie generaties op dezelfde vensterbank van hetzelfde huis staat. Of een ficus lyrata die destijds een 70 cm grote hoofdprijs bij een tombola was, maar nu tegen het dak van het huis dreigt te duwen. Of een gedroogd huwelijksboeket dat na vijftig jaar nog altijd gezien mag worden.

INFO

Wilt u deelnemen, mail dan een foto van de plant en uzelf, met het verhaal achter de plant, vóór 18 maart naar plantmeteenverhaal@floralien.be. De geselecteerden worden persoonlijk gecontacteerd. De Floraliën lopen van 22 april t.e.m. 1 mei. www.floralien.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio