Zakenman wijst slechte signalisatie met de vinger na rit door Brusselse metro

“Ik vreesde elke seconde dat er een tram om de hoek zou komen”

© VTM

© put

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Ik ben vooral blij dat ik het overleefd heb.” Zakenman François L. is nog aan het bekomen van zijn heikele avontuur maandag. De man dook met zijn Range Rover de metro van Brussel in en reed zich anderhalve kilometer verder ondergronds vast.

Dirk coosemans, marc klifman en Thierry goeman

Een slechte dag. Zo mag je de maandag van zakenman François L. (65) uit Vlaams-Brabant wel bestempelen. Rond 20 uur reed hij de Brusselse metro in om zich anderhalve kilometer verder helemaal vast te rijden op de sporen. Gelukkig had de MIVB de noodknop ingeduwd zodat alle metrostellen meteen stilvielen en een ramp vermeden werd.

“Ik was doodsbenauwd”, getuigt de man, nog niet helemaal bekomen van zijn avontuur. “Ik was in Brussel voor mijn werk maar ik ken de weg daar niet. Ik vertrouwde blindelings op mijn gps die zei:links aanhouden. Links, daar was een tunnel, zag ik. Een gewone tunnel zoals er zoveel zijn in Brussel, leek het me. Maar ik kon het allemaal niet zo goed zien. Het was donker en het regende.”

Eenmaal het tunnelgat ingereden, had François meteen door dat er iets niet klopte. “Er was geen straat meer maar een spoor. Het was een tunnel voor de tram. Ik twijfelde: terugrijden of even doorrijden om verderop er terug uit te komen? Ik koos de laatste optie. Ik hoopte op een snelle uitgang en vreesde elke seconde dat er een tram om de hoek zou komen. Een heel angstaanjagend gevoel.”

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie