STVV bekomt via Geschillencommissie lichte strafvermindering voor Dussaut

STVV bekomt via Geschillencommissie lichte strafvermindering voor Dussaut

Foto: Photo News

STVV kan op de 28e speeldag in de Jupiler Pro League - zaterdag thuis tegen Zulte Waregem - geen beroep doen op Damien Dussaut. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had dinsdag twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 800 euro boete opgelegd aan de Franse verdediger van de Kanaries. STVV gaat niet in beroep, zo meldde de eersteklasser woensdag.

In de 3-0 nederlaag bij KV Kortrijk afgelopen zaterdag moest Dussaut na 75 minuten van het veld voor een trap op KVK-middenvelder Rolland. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere toonde de Franse verdediger van STVV de rode kaart. Het Bondsparket wilde Dussaut twee speeldagen laten brommen, waardoor hij er niet bij zou zijn in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem (27 februari) en op verplaatsing bij Club Brugge (5 maart).

De Kanaries verklaarden zich niet akkoord met dat voorstel en kwamen dinsdag voor de Geschillencommissie met succes op voor hun verdediger. Eén speeldag schorsing werd immers voorwaardelijk gemaakt “wegens het gunstige disciplinaire verleden van de speler”, verklaarde de commissie de strafvermindering. Dussaut is er daardoor weliswaar niet bij tegen Essevee, maar wel tegen blauw-zwart.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.