Tieners gooien herdenkingsfiets verkeersslachtoffer in water

De fiets stond waar Vic Tack (kleine foto) om het leven kwam: het kruispunt van de Brugsevaart en de Industrieweg. Foto: RR

Gent / Lovendegem -

Drie tieners hebben aan de politie bekend dat zij het gedenkteken van de overleden Vic Tack (16) uit Lovendegem op de N9 in de Brugse Vaart hebben gegooid.

De drie minderjarigen praatten zichzelf aan de galg door op school op te scheppen over wat ze hadden gedaan. Iemand die over de stoerdoenerij hoorde, stapte met die informatie naar de politie. Woensdag werden de drie tieners ondervraagd door de recherche.

“Ze hebben bekend dat ze de fiets in het water hebben gegooid. De zaak is nu in handen van het parket”, zegt de Gentse politiewoordvoerder Manuel Gonzalez.

Naar verluidt waren de tieners op het moment van de feiten dronken. Ze zouden niet hebben beseft dat de witte ghostbike een gedenkteken was dat de Fietsersbond daar had geplaatst als aandenken aan de verongelukte Vic Tack.

De 16-jarige jongen uit Lovendegem overleed op 12 juni 2015 aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een aanrijding met een personenwagen. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de N9 en de Industrieweg in Mariakerke. Vic Tack was op dat moment op weg naar een vergadering van zijn scoutsgroep De Zwaluw. De drie jongeren hebben intussen aangegeven dat ze zich persoonlijk willen excuseren bij de ouders van Vic.

De Fietsersbond plaatst systematisch ghostbikes op de plaats waar een fietser is omgekomen na een aanrijding. De Fietsersbond hoopt dat het gedenkteken voor Vic Tack kan worden gerecupereerd.

“Als de fiets nog in goede staat is, zetten we hem terug. Zoniet plaatsen we een nieuwe. De ouders van Vic hebben gezegd dat ze dat willen”, zegt Jan Goddemaer van de Fietsersbond.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees