De Keersmaecker: “Erg spijtig dat Test-Aankoop regeling over ticketverkoop betwist”

De Keersmaecker: “Erg spijtig dat Test-Aankoop regeling over ticketverkoop betwist”

Foto: Photo News

François De Keersmaecker, voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), betreurt dat Test-Aankoop een nieuwe episode wil toevoegen aan de zaak over de toewijzing van de tickets voor het EK voetbal. In een open brief stelde de consumentenorganisatie dat de voetbalbond de eigen regels niet respecteert.

Test-Aankoop ontving de afgelopen weken verschillende klachten van Belgische supporters over de wijze waarop de tickets voor de matchen van de Rode Duivels worden toegekend. In januari en februari werd het volgens de consumentenorganisatie voor veel supporters duidelijk dat het reglement en de procedure door de KBVB niet werden gerespecteerd.

“Sinds enkele dagen wordt dan aangekondigd dat er bijkomende plaatsen ter beschikking komen na onderhandelingen met de UEFA. Maar voor die plaatsen moeten de supporters wel prijzen accepteren die veel hoger liggen. Deze oneerlijke praktijken zijn onaanvaardbaar”, zo klonk het bij Test-Aankoop, dat gerechtelijke stappen niet uitsluit.

“Er is een regeling getroffen met de betrokken supporters, meer wil ik daarover niet kwijt”, verklaarde de KBVB-voorzitter woensdag in het Sportimonium te Hofstade, waar hij de uitreiking van de Trofee Victor Boin bijwoonde. “Toch is het een zeer spijtige zaak dat een organisatie als Test-Aankoop dit nu betwist na al de moeite die we ons in dit dossier hebben getroost.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.