Mysterie van ‘spookvliegtuig’ op bodem van meer opgelost

Mysterie van ‘spookvliegtuig’ op bodem van meer opgelost

Het ‘spookvliegtuig’ op de bodem van Lake Harriet. Foto: Google Maps

Het internet heeft er druk over gespeculeerd en ook de autoriteiten krabden in het haar, maar een woordvoerder van Google heeft een simpele verklaring gegeven een mysterieus spookvliegtuig op een satellietfoto van Google Maps.

Een internetgebruiker met te veel tijd had een vreemd beeld ontdekt op Google Maps. Op een bepaalde plek in Lake Harriet in Minneapolis waren duidelijk de contouren te zien van een vliegtuig. Het leek alsof er een vliegtuig op de bodem van het meer lag.

Al snel deed het beeld de ronde op het internet en ook de autoriteiten braken zich het hoofd wat er zou kunnen gebeurd zijn. Er zijn immers geen vliegtuigen neergestort in de buurt en niemand had weet van een vliegtuigwrak dat op de bodem van het meer zou liggen.

Simpel telefoontje

Maar in plaats van eindeloos te blijven speculeren en complottheorieën te bedenken, heeft The Minneapolis Start Tribune een simpel telefoontje gedaan naar de woordvoerder van Google. En de oplossing voor het mysterie bleek verrassend eenvoudig.

Volgens Susan Cadrecha, de woordvoerster van Google, heeft het te maken met de manier waarop de satelliet van Google werkt. “Elke satellietfoto die je ziet op Google Maps is eigenlijk een compilatie van verschillende beelden. Snel bewegende voorwerpen, zoals vliegtuigen, duiken dan maar op in één van de vele beelden.” Nadien worden die beelden over elkaar gelegd, waardoor het vliegtuig maar een beetje zichtbaar is.

Vliegtuig in speeltuin

En inderdaad, het meer ligt op minder dan tien kilometer van het vliegveld van Minneapolis, waar elk jaar meer dan 400.000 vliegtuigen opstijgen en landen.

Het is bovendien niet de eerste keer dat internauten vliegtuigen spotten op wel heel gekke plaatsen. Zo lijkt het alsof een vliegtuig geparkeerd staat in een speeltuin in het midden van New York.

Terwijl er in werkelijkheid bitter weinig vliegtuigen te spotten zijn in de bewuste speeltuin.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees