Bedrijfsleider laatst gezien op bewakingsbeelden in Knokke

Ex van vermiste Michel Van den Brande: "Ik ben doodongerust"

Sofie van Remoortel en Michel Van den Brande. Foto: ISOPIX

Knokke-Heist / Blankenberge / Temse -

De bonkige bedrijfsleider Michel Van den Brande (54), bekend van het populaire programmaThe Sky Is the Limit, is vermist. Hij is spoorloos sinds woensdag, zegt het parket, dat spreekt van een onrustwekkende verdwijning. Michel was neerslachtig na de breuk met zijn vriendin Sofie. “Ik ben doodongerust”, zegt ze.

Familieleden van Michel Van den Brande stapten woensdagavond in allerijl naar de politie. Ze konden Michel al de hele namiddag niet bereiken. Toen ze naar zijn appartement gingen, was hij er niet en zijn gsm stond uit. Niet van zijn gewoonte, dus werd de politie gecontacteerd.

Die verspreidde meteen een opsporingsbericht. “Als je zo weinig aanknopingspunten hebt, heeft wachten nu eenmaal niet veel zin”, verduidelijkt Philip Denoyette, woordvoerder van de Blankenbergse politie. “We hebben samen met het parket onmiddellijk geoordeeld dat het om een onrustwekkende verdwijning ging.”

De politie durft momenteel nog geen uitspraken te doen over wat er met de zaakvoerder gebeurd is. “We laten echt alle pistes open”, klinkt het. “Het kan zijn dat hij het publieke leven even beu was en zich wil terugtrekken. Maar net zo goed houden we rekening met zelfdoding of ontvoering.”

In het appartement van Van den Brande werd echter niets gevonden wat op zelfdoding wijst. “Er is inderdaad geen afscheidsbrief of iets dergelijks aangetroffen”, zegt de politieman.

Liefdesbreuk

Enkele dagen geleden raakte nog bekend dat Van den Brande, die in een penthouse in Blankenberge woont, niet langer samen is met de tien jaar jongere Sofie Van Remoortel, die ook te zien was inThe Sky Is the Limit. InDag Allemaal beschuldigde zij hem van bedrog en vertelde hij dat Sofie hem geslagen had. Het was al de achtste keer dat de twee een punt gezet hadden achter hun relatie. Of zoals hij het zelf zei inThe Sky: “Er zit een pruik in de boter.”

Zondag postte Van den Brande nog op Facebook dat hij ziek was geweest en dat het “privé niet mee gaat”. Hij liet zelfs verstek gaan voor de match van zijn geliefde Waasland-Beveren tegen Anderlecht. Maar hij zei ook dat hij ’s anderendaags zou gaan werken, “en ik heb er zin in”. Dinsdagavond was hij nog met zoon Dylan gaan eten.

Vast staat dat de bedrijfsleider de laatste weken heel neerslachtig was. Of dat door de breuk was, is niet geheel duidelijk, maar het heeft er alle schijn van. Zijn ex Sofie Van Remoortel is alvast zwaar onder de indruk van de hele verdwijningszaak. “Ik ben niet meer kwaad op hem”, klinkt het aangedaan. Gevraagd of ze vreest dat hij zelfmoord zou plegen, antwoordt ze: “Ik wens hem dat niet toe. Ik ben doodongerust.”

Hart op de tong

Michel Van den Brande raakte bij het grote publiek dankzijThe Sky Is the Limitbekend als de volkse bedrijfsleider van Kontrimo, een bedrijf dat stellingen bouwt. In de reeks rijdt hij altijd rond met de meest fantastische sportwagens.

Zo rijk als de zee diep is, zegt iedereen dan ook. Maar hijzelf zweert dat hij nauwelijks geld op zijn bankrekening heeft staan. “Mijn geld zit in m’n buizen”, vertelde hij eerder. “Ik smijt niet met geld; negentig procent van de mensen die geld hebben, doet dat niet. Flessen champagne van duizend euro leegspuiten, dat vind ik degoutant. Ik heb geen geld in het buitenland, alles zit in mijn bedrijf. Maar als ik een som afbetaal aan de banken, mag ik toch ook geld afbetalen voor een mooie auto?”

Dat hij niet altijd even verfijnd overkomt, maakt hem niet uit. “Wat mensen van mij vinden, kan me niets schelen. Ik ga geen show opvoeren, ik blijf wie ik ben”, verklaarde hij eerder in onze krant. Het hart op de tong: dat typeert Van den Brande. “Ik heb teelbalkanker overleefd. Vanonder ben ik alles kwijt, maar mijn instrument werkt nog. Ik geloof niet in God, maar sinds mijn genezing gaat het mij zakelijk voor de wind.”

Knokpartij

Over een knokpartij op de pechstrook zei hij achteraf: “Daar was ik het slachtoffer van verkeersagressie, maar het zal mijn laatste knokpartij niet zijn. Ik ben nogal een hevige en als ik gelijk heb, heb ik gelijk. Ik ben al een stuk of acht keer voor de rechtbank verschenen, maar de meeste feiten dateren van lang geleden.”

Het hart op de tong: dat typeert deze volkse zakenman. Het leven is te kort, vindt hij: “Ik heb teelbalkanker overleefd. Vanonder ben ik alles kwijt, maar mijn instrument werkt nog. Ik geloof niet in God, maar sinds mijn genezing gaat het mij zakelijk voor de wind.”

Hij is maar tot zijn twaalfde naar school geweest. "En kijk waar ik nu sta. Tegenwoordig worden ze met een iPhone in hun buik geboren, ik kom van niets. Mijn vader werkte bij de Zeepcentrale, mijn moeder was huisvrouw. Ik spiegel me een beetje aan zwembadbouwer Willy Naessens. Die is ook van nul begonnen, al is hij al een pak langer bezig en heeft hij nog de goede tijd meegemaakt”, aldus Van den Brande.

Onrustwekkende verdwijning

De politie wachtte niet lang om een opsporingsbericht te verspreiden. “Als je zo weinig aanknopingspunten hebt, heeft wachten nu eenmaal niet veel zin”, verduidelijkt Philip Denoyette, woordvoerder van de Blankenbergse politie, die strategie. “We hebben samen met het parket onmiddellijk geoordeeld dat het om een onrustwekkende verdwijning ging.” Van den Brande werd door de politie het laatst gezien op bewakingsbeelden van woensdagochtend.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees