Bazen Facebook en Twitter bedreigd in nieuwe ISIS-video

Terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) heeft in een nieuwe video de bazen van Facebook en Twitter bedreigd. “Is dit alles wat jullie kunnen”, vragen de terroristen zich af nadat op beide sociale media accounts van jihadi’s offline werden gehaald.

Zowel Facebook als Twitter laten zich de jongste maanden niet onberoerd in de strijd tegen terreur en meer bepaald tegen ISIS. Wanneer vastgesteld wordt dat een account propaganda maakt voor terreur of eigendom is van een jihadi, wordt die consequent verwijderd.

Dat is niet naar de zin van de terroristen, die in een nieuwe video dreigementen uiten aan het adres van Facebook-baas Mark Zuckerberg en Jack Dorsey, CEO van Twitter. In het 25 minuten durend filmpje zie je de gezichten van beide heren vol kogelgaten.

“Aan Mark en Jack: jullie kondigen dagelijks aan dat jullie veel van onze accounts verwijderd hebben. Onze vraag is dan: is dat alles wat jullie kunnen? Jullie kunnen ons niet aan. Als jullie één account sluiten, openen wij er tien. Jullie namen zullen verwijderd worden nadat we jullie websites verwijderd hebben”, schrijven ze ook in de video.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees