WIELRENNENELITEOMLOOP HET NIEUWSBLAD

Tim Declercq hoopt op goede dag om rol te spelen in finale: “Ik ben sterker dan ooit”

© BELGA

Tim Declercq (Topsport Vlaanderen-Baloise) zal zaterdag met veel gretigheid starten in de Omloop Het Nieuwsblad. “Mits een goede dag moet ik de finale kunnen rijden”, zegt de Izegemnaar.

tvm

Tim Declercq zit op schema voor een mooi seizoen, zoveel is duidelijk. “Zowel tijdens de wintertrainingen als de voorbereidingskoersen liep het los. Alleen jammer dat ik in de zware slotrit van de Ronde van Oman niet kon uitpakken met een topuitslag. Ik hield stand bij een elitegroepje van veertig man. Door verkeerde keuzes in de slotkilometer liet ik een plaats bij de beste tien liggen. Nu, die prestatie is het bewijs dat ik sterker ben dan ooit.”

“Met de Omloop Het Nieuwsblad begint het seizoen nu echt. Het is een wedstrijd die me goed ligt. Ik ben zeer gemotiveerd. Van de overwinning droom ik niet, maar als het allemaal een beetje meezit, kan ik de finale rijden. Ik heb net als Pieter Vanspeybrouck en Belgisch kampioen Preben Van Hecke een beschermde rol, maar in ons team mag iedereen in principe zijn eigen kans gaan. Er zijn geen echte helpers en dat is maar goed ook.”

“De Oude Kruisberg wordt het eerste belangrijke punt in de koers. Daar zal de wedstrijd nog niet ontploffen, maar je moet er al goed gepositioneerd zijn. Op de Taaienberg zal de eerste schifting gebeuren. In het verleden liet ik me al eens wegzetten in de rush naar de heuvels. Ik ben een type dat soms iets te veel nadenkt bij de gevaren van het wielervak. Ik moet de knop omdraaien en er vol voor gaan.”

Meer uit loopbaan halen

“Ik wil nog iets meer uit mijn loopbaan halen”, stelt Declercq. “Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik geen kopman kan worden in een grote ploeg. Daarvoor mis ik explosiviteit. Maar als helper wil ik op termijn hogerop. Ik heb mijn lot in eigen handen. Als ik nu eindelijk eens pechloos door het voorjaar geraak, moeten er mooie uitslagen inzitten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie